Πολιτικοί Συνταξιούχοι Καβάλας: Πρώτη φορά «συνδικάτο» ζητάει τον οικονομικό στραγγαλισμό του συνδικαλιστικού κινήματος

Ο Σύνδεσμος καταγγέλλει ότι το «Ενιαίο Δίκτυο» των συνταξιούχων δεν εκπροσωπεί τίποτα και κανέναν και λειτουργεί ως αυτόκλητος «λαγός» των Θεσμών ζητώντας την κατάργηση της οικονομικής ενίσχυσης στις συνταξιουχικές οργανώσεις

Μεθοδεύσεις και νέα… ήθη εναντίον του συνδικαλιστικού κινήματος καταγγέλλει με ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος Πολιτικών Συνταξιούχων Νομού Καβάλας, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στο «Ενιαίο Δίκτυο» των συνταξιούχων, το οποίο, όπως αναφέρει ο Σύνδεσμος, χρησιμοποιείται ως «λαγός» από την κυβέρνηση και τους Θεσμούς για να αφανιστεί το συνδικαλιστικό κίνημα των συνταξιούχων.

Μάλιστα, ο Σύνδεσμος σημειώνει ότι το Δίκτυο με επιστολή στην υπουργό Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου ζητάει την κατάργηση της οικονομικής ενίσχυσης στις συνταξιουχικές οργανώσεις και καλεί του συνταξιούχους να συσπειρωθούν και να μην πέφτουν θύματα παραπλάνησης από τέτοιες πρακτικές.

Η ανακοίνωση του Συνδέσμου Πολιτικών Συνταξιούχων Καβάλας

Είναι γνωστό ότι όλες οι συνδικαλιστικές οργανώσεις, εργαζομένων και συνταξιούχων, έπαιρναν με διάφορες νομοθετικές διατάξεις, εδώ και δεκαετίες, οικονομική ενίσχυση. Τα χρήματα αυτά παρακρατούνται από τις δικές τους αποδοχές, για τα μεν εργατικά σωματεία μέσω της Εργατικής Εστίας, τώρα μέσω του ΟΑΕΔ, για τις δε συνταξιουχικές οργανώσεις μέσω των συντάξεών τους και πηγαίνουν για την κάλυψη των λειτουργικών τους αναγκών.

Συγκεκριμένα, στο συνταξιουχικό κίνημα πηγαίνουν για την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών  συνταξιουχικών σωματείων της ΣΕΑ, πανελλαδικά, ενός κινήματος που μάχεται στους δρόμους του αγώνα, που συγκρούστηκε, γνώρισε την καταστολή και τα χημικά της εξουσίας, που δεν σταμάτησε ποτέ να βρίσκεται κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες στο μετερίζι του αγώνα.

Μόνο στην τελευταία από τις πολλές μαζικές πανελλαδικές κινητοποιήσεις μας, στις 15 Δεκεμβρίου 2016, από την επαρχία έφτασαν 65 πούλμαν στην Αθήνα. Αυτοί που κάνουν τέτοιου είδους «καταγγελίες», βέβαια, είναι απόντες απ’ όλα αυτά…

Το προηγούμενο διάστημα, από τις κυβερνήσεις έγινε προσπάθεια να περικοπεί η οικονομική ενίσχυση, στη γραμμή που έχουν θέσει και απαιτούν το κεφάλαιο και το κουαρτέτο για τον οικονομικό στραγγαλισμό των συνδικάτων. Η δοκιμή φαίνεται ότι άρχισε από μια σειρά συγκεκριμένες συνταξιουχικές οργανώσεις. Ωστόσο, αυτές με τον αγώνα τους κατάφεραν στο νόμο 4387/16 να ψηφιστεί η γνωστή διάταξη που προβλέπει οικονομική ενίσχυση των συνταξιουχικών οργανώσεων με 20 λεπτά το μήνα, από 30 λεπτά που ήταν μέχρι τώρα.

Συγχρόνως μ’ αυτήν την επίθεση, αλλά όχι άσχετη, συμβαίνει κάτι που για πρώτη φορά καταγράφεται στα χρονικά του εργατικού κινήματος. Το λεγόμενο «Ενιαίο Δίκτυο» των συνταξιούχων, που δεν εκπροσωπεί κυριολεκτικά τίποτα και κανέναν, παρουσιάζεται ως αυτόκλητος «λαγός» του κουαρτέτου και με επιστολή στην υπουργό Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, ζητάει την κατάργηση της οικονομικής ενίσχυσης στις συνταξιουχικές οργανώσεις! Δηλαδή, για πρώτη φορά «συνδικάτο» (όπως θέλει να λέγεται) ζητάει τον οικονομικό στραγγαλισμό του συνδικαλιστικού κινήματος. Με ασύστολα ψεύδη προσπαθεί να παραπλανήσει τους συνταξιούχους, να ενεργοποιήσει τον κοινωνικό αυτοματισμό πατώντας πάνω και στην άποψη περί βολεμένων συνδικαλιστών, εικόνα που οι ίδιοι με την πορεία τους και την ηθική τους, στο συνδικαλιστικό κίνημα, έχουν επιφέρει.

Αμέσως, αυτή τη θέση την υιοθέτησαν και την πρόβαλαν με θέρμη διάφορα μέσα ενημέρωσης και επιτελεία, που χύνουν δηλητήριο ενάντια στο αγωνιστικό συνδικαλιστικό κίνημα με ψεύτικα και χυδαία δημοσιεύματα,

Όσοι έως τώρα είχαν την απορία γιατί δημιουργήθηκε το «Δίκτυο», τώρα πιστεύουμε έχουν καταλάβει.

Το ΔΣ του Συνδέσμου καλεί τους συνταξιούχους να μην τρέφουν αυταπάτες, να γυρίσουν τις πλάτες στην προσπάθεια παραπλάνησης και αποπροσανατολισμού και να τους απομονώσει. Να κατοχυρωθεί στην συνείδησή τους ότι το «Ενιαίο Δίκτυο», αυτοί οι συνδικαλιστές είναι απέναντί τους. Ταυτίζονται με τον ταξικό αντίπαλο, υπερασπίζονται τις πολιτικές που μας εξοντώνουν.

Η καλύτερη απάντηση είναι το δυνάμωμα των Συνδέσμων μας, η ενίσχυση του συνταξιουχικού κινήματος, ο συντονισμός της δράσης με το εργατικό κίνημα.

Το δυνάμωμα της συμμαχίας όλων όσων χτυπιούνται από την βάρβαρη μονοπωλιακή πολιτική.

Αυτός ο δρόμος μπορεί να βάλει φρένο στην επίθεση και να ανοίξει τον δρόμο για κοινωνία και ζωή που δικαιούμαστε για μας και τα παιδιά μας.