Ενημερωτική εκδήλωση για την παιδική παχυσαρκία και βραβεύσεις αθλητών στον δήμο Παγγαίου

Χρήσιμες πληροφορίες από την Διαιτολόγο-Διατροφολόγο Άννα Πολυμέρου-Σχοινάκη, την Φαρμακοποιό Τζίνα Γεωργιάδη και τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας Ξενοφώντα Κροκίδη

Ο δήμος Παγγαίου, η Κοινωφελής Επιχείρηση δήμου Παγγαίου και ο Σύλλογος Φίλων Κλασσικού Αθλητισμού Καβάλας διοργάνωσαν την Τετάρτη 5 Απριλίου 2017 στο Αμφιθέατρο «Φρίξος Παπαχρηστίδης» στην Ελευθερούπολη ενημερωτική εκδήλωση με θέμα την παιδική παχυσαρκία.

Τον συντονισμό της εκδήλωσης είχε ο πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Κλασσικού Αθλητισμού Καβάλας Παναγιώτης Χατζηεμμανουήλ και κεντρικοί ομιλητές ήταν η Διαιτολόγος-Διατροφολόγους Άννα Πολυμέρου-Σχοινάκη, η Φαρμακοποιός Τζίνα Γεωργιάδη και ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας Ξενοφών Κροκίδης.

Η κ. Πολυμέρου-Σχοινάκη αναφέρθηκε στην καθημερινότητα των παιδιών, η οποία παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στο να γίνει βίωμά τους η σωστή διατροφή, με την κ. Γεωργιάδη να παραθέτει ενδιαφέροντα στατιστικά στοιχεία που αφορούν στην αύξηση της παιδικής (και όχι μόνο) παχυσαρκίας στην Ελλάδα.

Με τη σειρά του ο κ. Κροκίδης ανέπτυξε κάποιους βασικούς παράγοντες της καθημερινότητας που είναι καταλύτες στην παιδική και μη παχυσαρκία (κάπνισμα γονέων, κακής ποιότητας τροφές, αδυναμία πρόσβασης στο σύστημα Υγείας λόγω κρίσης κα).

Ακολούθησε βράβευση 8 αθλητών-αθλητριών του Αθλητικού Ομίλου Μαχητών Ελευθερούπολης και του Αθλητικού Ομίλου Ελευθερούπολης «ΟΡΜΗ», με τον  ΑΟ ΟΡΜΗ να βραβεύεται για τη διοργάνωση 8 Πανελλήνιων Πρωταθλημάτων και τον Ορφέα Ελευθερούπολης για την καλλιέργεια του αθλητισμού επί 92 χρόνια.

Επίσης, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου του δήμου Παγγαίου την Τετάρτη 5 Απριλίου αποφασίστηκε να δοθούν 100 ευρώ στον καθένα από τους βραβευθέντες αθλητές.