Δράσεις του Φιλοζωικού Σωματείου «Αίσωπος» για την υιοθεσία αδέσποτων

Η εκστρατεία ευαισθητοποίησης των πολιτών στο θέμα των αδέσποτων κορυφώνεται με το Πασχαλινό bazaar στην πλατεία Καπνεργάτη από τη Μεγάλη Δευτέρα ως και την Μεγάλη Πέμπτη, από τις 9 το πρωί ως τις 9 το βράδυ

Στις 4 Απριλίου 2017, στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Αδέσποτων, το Φιλοζωικό Σωματείο «Αίσωπος» ήταν στην πλατεία Καπνεργάτη της Καβάλας. Σε μια εκδήλωση που κράτησε από το πρωί μέχρι αργά το απόγευμα, πολλοί Καβαλιώτες είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν με μέλη του «Αισώπου» σχετικά με θέματα φιλοζωίας.

Στην εκδήλωση υπήρχαν μια αδέσποτη σκυλίτσα με τα 8 κουταβάκια της, μόλις ενός μηνός. Αυτή η αδέσποτη οικογένεια φροντίζεται καθημερινά από μέλη του Σωματείου. Πολλά παιδιά αλλά και ενήλικες αγκάλιασαν τα κουταβάκια και έκαναν ερωτήσεις για αυτά. Όσοι ενδιαφέρονταν να υιοθετήσουν ένα αδέσποτο μπορούσαν είτε να επιλέξουν από τα παρευρισκόμενα είτε να ρίξουν μια ματιά στο άλμπουμ υιοθεσιών του Σωματείου. Η μέρα κύλισε πολύ όμορφα και 5 από τα κουταβάκια βρήκαν τις μόνιμες οικογένειές τους. Φωτογραφίες από τις 4 υιοθεσίες που ήδη ολοκληρώθηκαν βρίσκονται στη σελίδα του «Αισώπου» στο Facebook εδώ. Ενδιαφέρον υπήρξε και για άλλα προς υιοθεσία αδέσποτα των οποίων φωτογραφίες υπήρχαν στο άλμπουμ.

Το Σωματείο ευχαριστεί όλους όσοι βοήθησαν να γίνει η συγκεκριμένη εκδήλωση, τον δήμο Καβάλας, τους εθελοντές, τον κόσμο που δώρησε τροφές, τις οικογένειες που υιοθέτησαν αδεσποτάκια και όλους όσοι παρευρέθησαν στην εκδήλωση.

Πασχαλινό bazaar στην πλατεία Καπνεργάτη

Το Φιλοζωικό Σωματείο «Αίσωπος» θα πραγματοποιήσει το Πασχαλινό του bazaar στην πλατεία Καπνεργάτη από τη Μεγάλη Δευτέρα ως και την Μεγάλη Πέμπτη, από τις 9 το πρωί ως τις 9 το βράδυ και καλεί τους πολίτες να γνωρίσουν από κοντά το Σωματείο και να ενισχύσει τον σκοπό του με όποιον τρόπο επιθυμεί.

«Μπορείτε να ενωθείτε μαζί μας στο στόχο μας, που είναι να βοηθήσουμε να βρουν τα αδέσποτα τα μόνιμα σπίτια τους. Γίνετε και εσείς εθελοντές πλάι μας. Σας καλούμε να δείτε από κοντά μερικά αδεσποτούλια που θα είναι προς υιοθεσία καθώς και να ξεφυλλίσετε το άλμπουμ με κάποια προς υιοθεσία αδέσποτα. Μόνο μαζί μπορούμε να βοηθήσουμε τα ζώα και να τους βρούμε τις οικογένειες που τους αξίζουν. Σας ευχαριστούμε και σας καλούμε στο πλάι μας», αναφέρει στην πρόσκλησή του το Σωματείο.