Απολογισμός ημερίδας επαγγελματικού προσανατολισμού του Συνδέσμου Εκπαιδευτικών Φροντιστών Καβάλας

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 8 Απριλίου 2017 στην αίθουσα εκδηλώσεων της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Καβάλας «Βασίλης Βασιλικός» η ημερίδα επαγγελματικού προσανατολισμού «Ημέρα Γνωριμίας Σχολών 3ου Επιστημονικού Πεδίου» που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Εκπαιδευτικών Φροντιστών Νομού Καβάλας.

Οι μαθητές ενημερώθηκαν για τις συνθήκες εργασίας και τις προοπτικές σταδιοδρομίας στο επάγγελμα του Διαιτολόγου-Διατροφολόγου, Ιατρού, Φαρμακοποιού και Φυσικοθεραπευτή.

Την ημερίδα τίμησαν με τις εισηγήσεις τους (κατ’ αλφαβητική σειρά):

  1. ο πρόεδρος του συλλόγου Φυσικοθεραπευτών Παντελής Αλμπανίδης
  2. ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ξενοφών Κροκίδης
  3. η εκπρόσωπος του συλλόγου Διαιτολόγων-Διατροφολόγων Άννα Πολυμέρου
  4. η πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αναστασία Ρακιτζή

Η ευχαριστήρια ανακοίνωση του Συνδέσμου Φροντιστών

Οι προοπτικές των επαγγελμάτων στην αγορά εργασίας σε συνδυασμό με τις προσωπικές κλίσεις και δεξιότητες είναι το εφαλτήριο για την ατομική στρατηγική καριέρας και πρέπει να υπερισχύουν έναντι οποιασδήποτε παλαιωμένης αντίληψης για τα επαγγέλματα.

Ευθύνη όλων των δασκάλων, πέρα από τις ιδιαιτερότητες των καιρών, είναι να στέκονται αρωγοί στους αγώνες και την αγωνία των εφήβων μας, να ωθούν προς τα μπρος με όραμα και γνώση τη νέα γενιά της χώρας μας και να αποτελούν το σκαλοπάτι προς την επίτευξη των στόχων τους.

Ο σύνδεσμός μας ευχαριστεί όλους τους παραπάνω φορείς για την άμεση ανταπόκρισή τους και την συμπαράστασή τους στην προσπάθειά του για πλήρη και ουσιαστική ενημέρωση των μαθητών της πόλης μας στο καίριο ζήτημα επιλογής σταδιοδρομίας.

Ευχαριστούμε επίσης τα διδακτήρια «Easy Learning» της Βίλλυς Κονδυλίδου για την ευγενική χορηγία τους.