Πρωτοφανής η κινητοποίηση εθελοντών για την ανεύρεση του μικρού Κυριάκου στην Ελευθερούπολη

Οργανωμένα αλλά και μεμονωμένα δεκάδες πολίτες από την ευρύτερη περιοχή έσπευσαν να συνδράμουν το έργο της Αστυνομίας-Για έναν εθελοντισμό που αξίζει τον σεβασμό όλων κάνει λόγο ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Θόδωρος Μαρκόπουλος

Το αίσιο τέλος της εξαφάνισης του μικρού Κυριάκου στην Ελευθερούπολη του δήμου Παγγαίου τη Μεγάλη Παρασκευή 14 Απριλίου 2017 (διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ εδώ) δεν έκανε μόνο μια οικογένεια ευτυχισμένη, αλλά κάτι πολύ περισσότερο: Αποδείχτηκε έμπρακτα ότι τα κοινωνικά αντανακλαστικά της κοινωνίας είναι ενεργά και ισχυρά και η αλληλεγγύη προς τον συνάνθρωπο δεν είναι ένα ακόμα Πασχαλινό μήνυμα.

Από τη στιγμή που η είδηση της εξαφάνισης του μικρού άρχισε να διασπείρεται αστραπιαία, σε κάτι που συνέβαλλαν και τα τοπικά ΜΜΕ και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δεκάδες άνθρωποι είτε μέσω συλλόγων εθελοντών είτε μεμονωμένα έσπευσαν στο σημείο συνδράμοντας το έργο της Ελληνικής Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ελευθερούπολης, του ΕΚΑΒ, της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας και του δήμου Παγγαίου.

Οι εθελοντές άφησαν τις οικογένειές τους ανήμερα της Μεγάλης Παρασκευής και έσπευσαν να βοηθήσουν τον μικρό Κυριάκο και την οικογένειά του, «σαρώνοντας» την Ελευθερούπολη και το περιαστικό της δάσος.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Θόδωρος Μαρκόπουλος ευχαρίστησε όλους όσοι συνέδραμαν στην ανεύρεση του παιδιού, τονίζοντας το ευνόητο από την αίσια έκβαση της επιχείρησης: Ότι το αίσθημα εθελοντισμού δεν αξίζει απλά τα συγχαρητήρια όλων, αλλά κυρίως τον σεβασμό.

Οι ευχαριστίες του Θόδωρου Μαρκόπουλου προς τους εθελοντές, τους Συλλόγους και τις υπηρεσίες

Μετά την ανεύρεση του μικρού Κυριάκου, τα ίχνη του οποίου είχαν χαθεί πλησίον του χώρου της «Λαϊκής» στην Ελευθερούπολη, οφείλω, εκ μέρους του Σ.Ο.Π.Π. της Π.Ε. Καβάλας, να συγχαρώ την Ελληνική Αστυνομία (η οποία είχε την ευθύνη της επιχείρησης), την Π.Υ. της Ελευθερούπολης, καθώς τις εθελοντικές οργανώσεις: Σύλλογος Καταδρομέων Καβάλας, Κυνηγετικός Σύλλογος Ελευθερούπολης, την Διασωστική Ομάδα Καβάλας, την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης και τους Σαμαρείτες του Ερυθρού Σταυρού, οι οποίες μαζί με έναν αριθμό μεμονωμένων πολιτών σάρωσαν την περιοχή και πέτυχαν την εξεύρεση και διάσωση του παιδιού πριν νυχτώσει. Ιδιαίτερη αναφορά οφείλεται και στο Τμήμα Πολιτική Προστασίας της Π.Ε. Καβάλας και στον προϊστάμενό του Σταύρο Κιβράκη, που κινητοποίησαν τις εθελοντικές ομάδες. O εθελοντισμός, ο οποίος αναπτύσσεται στην περιοχή μας αξίζει όχι μόνο τα συγχαρητήριά μας αλλά και τον σεβασμό μας. Καλή Ανάσταση!