Εστία κινδύνων και… απειλών εγκαταλελειμμένο όχημα στην 7ης Μεραρχίας στην Καβάλα

Οι επιτήδειοι που «ξηλώνουν» το όχημα ενοχλούνται από τις παρατηρήσεις των περιοίκων και φτάνουν μέχρι τις απειλές-Ο δήμος έπραξε τα δέοντα όμως το όχημα παραμένει εδώ και δυο μήνες παρατημένο στο δρόμο εγκυμονώντας κινδύνους για τους κατοίκους και τα παιδιά

Ένα εγκαταλελειμμένο όχημα επί της οδού 7ης Μεραρχίας 140 στην Καβάλα έχει δημιουργήσει «πονοκέφαλο» στους κατοίκους. Το όχημα είναι παρατημένο στο εν λόγω σημείο για πάνω από 2 μήνες, ενώ σε τακτά διαστήματα επιτήδειοι αφαιρούν κομμάτια από το αυτοκίνητο κυρίως κατά τις βραδινές ώρες.

Μάλιστα, σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων, έφτασαν σε σημείο να απειλήσουν και πολίτες που τους… ενοχλούσαν με τις παρατηρήσεις τους και δεν τους άφηναν να κάνουν τη «δουλειά» τους. Το δε όχημα αποτελεί πλέον υγειονομική απειλή για τη γειτονιά και κυρίως για τα παιδιά που παίζουν στο συγκεκριμένο σημείο, ενώ είναι υπαρκτός και ο κίνδυνος πυρκαγιάς, καθώς οι «πελάτες» του οχήματος πειράζουν και τη μηχανή.

Σύμφωνα με το άρθρο 1 παρ. 2 της υπ’ αριθμ. 100290/67/Τ.&Ε.Φ. από 24-01-2002 Κ.Υ.Α. (ΦΕΚ 57 τ΄ Β) και άρθρο 9 του Π.Δ. 116 από 05-03-2004 (ΦΕΚ 81 τ΄ Α) την αποκλειστική αρμοδιότητα για τον εντοπισμό, την επισήμανση και απομάκρυνση των εγκαταλελειμμένων με ή χωρίς πινακίδες οχημάτων έχουν οι οικείοι ΟΤΑ, ήτοι ο δήμος Καβάλας διαμέσου των Τεχνικών Υπηρεσιών του. Ο εν λόγω νόμος αναθέτει ρητά στον δήμο να επικολλά ειδοποίηση για την απομάκρυνση του οχήματος (κίτρινο αυτοκόλλητο), κάτι που έχει γίνει, όμως το αυτοκόλλητο απομακρύνεται σχεδόν με το που… επικολλάται, προφανώς από τους επιτήδειους που αφαιρούν κομμάτια από το αυτοκίνητο το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες ανήκει σε Ρομά.

Τις φωτογραφίες ανήρτησε στην προσωπική του σελίδα σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ο Ανέστης Δημητριάδης, ο οποίος τόσο ο ίδιος, όσο και οι κάτοικοι της περιοχής μιλούν για υπαρκτό κίνδυνο πρόκλησης ατυχήματος, πέρα από το αντιαισθητικό κομμάτι της υπόθεσης.