Η καρδιά της Ορθοπαιδικής επιστήμης χτυπάει στην Καβάλα

Ξεκίνησαν οι εργασίες του 36ου Ορθοπεδικού Συνεδρίου Μακεδονίας-Θράκης με θέμα το μέλλον των νέων Ορθοπαιδικών στην Ελλάδα-Το «παρών» δίνουν διακεκριμένοι Ορθοπαιδικοί από Ελλάδα, Γερμανία και Αγγλία

Το ετήσιο και 36ο κατά σειρά Ορθοπαιδικό Συνέδριο της Ορθοπαιδικής Τραυματολογικής Εταιρείας Μακεδονίας-Θράκης (ΟΤΕΜΑΘ) πραγματοποιείται φέτος στην Καβάλα 20-22 Απριλίου 2017 στο ξενοδοχείο “LUCY”, με την πρώτη μέρα του Συνεδρίου να είναι η ημέρα της έναρξης και των χαιρετισμών από τους διοργανωτές και τους τοπικούς φορείς που παραβρέθηκαν.

Μετά από πολλά χρόνια, το Συνέδριο διοργανώνεται εκτός Θεσσαλονίκης και επιλέχτηκε η Καβάλα με γνώμονα τη μεγάλη της ιστορία και το φυσικό της κάλλος. Στο Συνέδριο μεγάλος αριθμός γνωστών Ορθοπαιδικών δημόσιων και ιδιωτικών Ιδρυμάτων από την Ελλάδα, τη Γερμανία και τη Βρετανία, θα παρουσιάσουν ό,τι νεότερο υπάρχει στα επιστημονικά δεδομένα της κάθε χώρας.

Το θέμα του Συνεδρίου είναι «Το μέλλον των νέων Ορθοπαιδικών στην Ελλάδα». Γίνεται, δε, με τη συμπαράσταση και τη φιλοξενία της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας και του δήμου Καβάλας.

Την έναρξη των εργασιών κήρυξε ο πρόεδρος της Ορθοπαιδικής και Τραυματολογικής Εταιρίας Μακεδονίας-Θράκης Νικόλαος Λαλιώτης κάνοντας λόγο για την προσπάθεια να διοργανωθεί ένα Συμπόσιο από το Τμήμα Ορθοπεδικής Παίδων, το «Συμπόσιο Παιδορθοπαιδικής» στην Καβάλα.

«Αυτή ήταν η αρχή» είπε, «γιατί τότε είχαμε μια μεγάλη συμπαράσταση από τον τότε νομάρχη και τον τότε δήμαρχο Κωστή Σιμιτσή που αγκάλιασαν το Συνέδριο, δίνοντάς του ώθηση στις δυνατότητές του και θεώρησαν πως η πόλη είναι ικανή να διοργανώσει και άλλα όμοια συνέδρια. Οι αναμνήσεις από εκείνο το Συνέδριο είναι πολύ ουσιαστικές. Αυτές οι προσπάθειες δεν είναι ατομικές, είναι προσπάθειες που χρειάζονται υποστήριξη και ανθρώπους που μας συμπαρίστανται. Είναι οι άνθρωποι των Ορθοπαιδικών Εταιρειών, όχι μόνο στο επιστημονικό μας τμήμα, αλλά και τράπεζες που στηρίζουν τα παιδιά με κινητικές αδυναμίες.

»Αυτή η προσπάθεια συνεχίστηκε και πέρυσι με ένα ιδιαίτερο συνέδριο, το Διαπανεπιστημιακό-Ελληνοτουρκικό, με μια εξαιρετική στήριξη από τις αρχές της πόλης. Η Ορθοπαιδική Εταιρεία αντιπροσωπεύει ένα σύνολο 650 ειδικευμένων Ορθοπαιδικών σε Μακεδονία και Θράκη, με 420 μέλη της εταιρίας ΟΤΕΜΑΘ. Κύριο θέμα είναι το μέλλον των Ορθοπαιδικών στην Ελλάδα. Το ΔΣ έχει μια εξαιρετική βοήθεια από πολλούς σημαίνοντες ανθρώπους. Το Συνέδριο αυτό έχει μια ιδιαιτερότητα, όπως και έναν ικανό αριθμό ξένων προσκεκλημένων καθηγητών», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Λαλιώτης.

Μνεία στα μεγάλα ονόματα της Ορθοπαιδικής

Μετά την σύντομη ομιλία του κατά την τελετή έναρξης του Συνεδρίου ο κ. Λαλιώτης πέρασε στην βράβευση γιατρών της Ορθοπαιδικής στην Καβάλα που άφησαν πλούσιο έργο. Έκανε, δε, ειδική μνεία στον εμπνευστή και ιδρυτή της Ορθοπαιδικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας Βασίλη Αυτζάκη, στον Ηλία Καρανίκα από την Ορθοπαιδική Παίδων και σε άλλους διακεκριμένους Ορθοπαιδικούς.