Οι Πασχαλινές δράσεις από το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Φιλοζωικού Σωματείου Καβάλας «Αίσωπος»

Έκκληση στους φιλόζωους να δείξουν έμπρακτα τα συναισθήματά τους προς τα αδέσποτα και τα δεσποζόμενα ζώα προσφέροντας εθελοντική βοήθεια στο Σωματείο ή οικονομική ενίσχυση, καθώς στηρίζεται μόνο στις συνδρομές των μελών του

Στις 29 Μαρτίου 2017 διεξήχθησαν με επιτυχία οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Φιλοζωικού Σωματείου Καβάλας «Αίσωπος». Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο αποτελείται από τα ακόλουθα μέλη:

Πρόεδρος: Δέσποινα Αβραμίδου
Αντιπρόεδρος: Χρύσα Γεωργάκη
Γενικός Γραμματέας Α’: Βίκυ Παπάζογλου
Γενικός Γραμματέας Β’: Ελισσάβετ Χατζηνικολάου
Ταμείας: Σάκης Τσίρος
Τακτικά μέλη: Αθανασία Γκόφα, Όμηρος Καλλιπολίτης, Βάϊα Παπαδοπούλου
Αναπληρωματικά μέλη: Αλίκη Κοκκινάκη, Χρύσα Στοϊλίδου

Τα μέλη του ΔΣ ευχαριστούν όλους τους φίλους του Σωματείου που παραβρέθηκαν στις εκλογές.

Απολογισμός δράσεων για τα 2 προηγούμενα έτη

Ο απολογισμός του έργου του απερχόμενου Διοικητικού Συμβουλίου και των μελών του «Αισώπου» για τα 2 προηγούμενα έτη είναι ο ακόλουθος: 53 υιοθεσίες αδέσποτων ζώων με συμβόλαια υιοθεσίας, 25 στειρώσεις αδέσποτων ζώων168 καταγγελίες για κακοποιημένα αδέσποτα ή δεσποζόμενα ζώα, για τις 8 εκ των οποίων εκκρεμούν δικαστικές αποφάσεις.

Το Σωματείο έχει επιπλέον ασχοληθεί με πάρα πολλούς τραυματισμούς αδέσποτων ζώων σε ό,τι αφορά την περισυλλογή τους και τη θεραπευτική τους αποκατάσταση, με τη βοήθεια και τις συμβουλές των κτηνιάτρων της πόλης. Το Σωματείο παρέχει σε τακτική βάση τροφή σε αρκετά αδέσποτα ζώα της περιοχής.

Το τελευταίο διάστημα, το Σωματείο κλήθηκε από Δημοτικά Σχολεία για να πραγματοποιήσει μαθήματα φιλοζωίας σε κάποιες τάξεις. Σκοπός είναι το έργο αυτό να συνεχιστεί γιατί η φιλοζωία πρέπει να ξεκινάει από την παιδική ηλικία.

Το Σωματείο ευχαριστεί όλα τα μέλη του «Αισώπου» για την υποστήριξη και τη βοήθειά τους τα 2 αυτά χρόνια. Το έργο του Σωματείου είναι δύσκολο. Όπως οι περισσότεροι γνωρίζουν το Σωματείο ΔΕΝ ΕΠΙΧΟΡΗΓΕΙΤΑΙ από πουθενά και βασίζεται εξ ολοκλήρου στις προσφορές του κόσμου. Για να μπορέσει να προσφέρει περισσότερα στα ζώα που έχουν ανάγκη, καλεί όλους τους φίλους του Σωματείου να είναι κοντά του και την επόμενη διετία.

Η προσφορά μπορεί να γίνει με το να έρθει κάποιος στο Σωματείο και να γίνει εθελοντής, όπως είναι όλοι στον «Αίσωπο». «Είμαστε σίγουροι ότι αν από κοντά παρακολουθήσετε το έργο μας θα καταλάβετε ότι η αγάπη και η φροντίδα προς τα ζώα προσφέρει πολύτιμα συναισθήματα ανεκτίμητης αξίας. Ο άλλος τρόπος με τον οποίο μπορείτε να βοηθήσετε στο έργο μας είναι η οικονομική σας ενίσχυση. Θα βρείτε κουμπαράδες μας σε διάφορα μαγαζιά της πόλης. Η ετήσια συνδρομή μέλους στο σωματείο είναι μόλις 20 ευρώ», αναφέρουν τα μέλη του Σωματείου.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν επίσης να ενισχύσουν το έργο του Σωματείου και μέσω του παρακάτω τραπεζικού λογαριασμού:

Όνομα Τραπέζης: Τράπεζα Αττικής-Υποκατάστημα Καβάλας
Φιλοζωικό Σωματείο «ΑΙΣΩΠΟΣ»

Αριθμός Λογαριασμού: 84942065
IBAN: GR 120 160 566 000 000 00 849 420 65

Πολλές οι Πασχαλινές δράσεις του Σωματείου

Με επιτυχία διεξήχθη το Πασχαλινό bazaar του Σωματείου από την Μεγάλη Δευτέρα ως και τη Μεγάλη Πέμπτη στην πλατεία του Καπνεργάτη στην Καβάλα. Το bazaar λειτουργούσε επί 12 ώρες κάθε μέρα.

«Είχαμε την ευκαιρία να δούμε πολύ κόσμο από κοντά. Καθημερινά υπήρχαν μαζί μας κουταβάκια προς υιοθεσία και ο κόσμος έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για αυτά. Θα θέλαμε μέσα από την καρδιά μας να ευχαριστήσουμε όλους εσάς που βρεθήκατε κοντά μας και μας ενισχύσατε με τον δικό σας τρόπο. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε και κάποιους ανθρώπους συγκεκριμένα γιατί πιστεύουμε ότι η προσφορά και ο εθελοντισμός πρέπει να προβάλλονται γιατί έτσι αποτελούν παράδειγμα και κίνητρο προς τους άλλους.

  • Καταρχήν ευχαριστούμε τον δήμο Καβάλας που μας παραχώρησε το χώρο και τον εξοπλισμό για να στήσουμε το bazaar μας
  • Την Στέλλα Καραυγουστή, την Τζιόρτζια Ελένη, την Marzi Adv και τις φίλες της για τις λαμπάδες που μας πρόσφεραν
  • Την Αλίκη και την φίλη της για τα χειροποίητα μπιζού και διακοσμητικά
  • Τον Σταύρο Νικολάου και την ανώνυμη κυρία για τις τροφές. Ο κ. Νικολάου υιοθέτησε και ένα από τα λευκά κουταβάκια
  • Τον σκυλάκο με το όνομα Murphy ο οποίος λίγες μέρες πριν είχε χάσει τη μάχη για τη ζωή και ο “μπαμπάς” του μας πρόσφερε τα φάρμακα του Murphy
  • Το προσωπικό από το “Καφετοπίο” οι οποίοι πρόσφεραν για τα αδέσποτα όλα τα φιλοδωρήματά τους από την Μεγάλη Πέμπτη
  • Την κτηνίατρο κ. Χριστοφόρου η οποία για άλλη μια φορά μας ενίσχυσε με την παρουσία της και την αγορά της
  • Τις μικρές Ελενίτσα και Νατάσα, αλλά και τα δύο νεαρά αγόρια που ήταν κάθε μέρα κοντά μας και με χαρά κρατούσαν παρέα στα κουταβάκια μας. Τα Αισωπάκια” ήταν μια όμορφη συντροφιά για όλους μας και κυρίως για τα κουταβάκια

Ευχαριστούμε ακόμα τους εθελοντές του “Αισώπου” που πρόσφεραν ή έφτιαξαν αντικείμενα για το bazaar και κυρίως την Μαρία, τη Βιβή και τη Σίσσυ, αλλά και όλα τα μέλη μας που πρόσφεραν πολλές εθελοντικές ώρες εργασίας στο bazaar. Ευχαριστούμε τα αδεσποτούλια που έκαναν υπομονή όταν τα είχαμε εκεί για ώρες και διασκέδαζαν στις αγκαλιές του κόσμου! Τέλος, ευχαριστούμε όλους εσάς που μας ενισχύσατε είτε αγοράζοντας κάποια αντικείμενα είτε βάζοντας χρήματα στον κουμπαρά μας. Μαζί θα μπορέσουμε να προσφέρουμε στα αδέσποτα της πόλης αυτό που τους αξίζει, λίγο φαγητό, περίθαλψη και αγάπη», αναφέρει το ΔΣ του Σωματείου.