Χρονοβόρα και δαπανηρή η αποκατάσταση του δρόμου στις «Γλάστρες» του Παληού-Τι προβλέπεται να γίνει

Νέο τοιχίο αντιστήριξης και μετά «ξήλωμα» όλου του δρόμου - «Κλείνει» άμεσα το ένα «ρεύμα» - Εναλλάξ η κυκλοφορία με φωτεινό σηματοδότη

Άμεσα ξεκίνησαν από τα συνεργεία του δήμου Καβάλας οι εργασίες αποκατάστασης της ζημιάς που σημειώθηκε το πρωί της Πέμπτης 20 Απριλίου 2017 στο τοιχίο αντιστήριξης του δρόμου επάνω από το σημείο «Γλάστρες» του Παληού (διαβάστε σχετικά εδώ). Σχεδόν 24 ώρες μετά, οι Τεχνικές Υπηρεσίες έχουν πλέον μία πιο «καθαρή» εικόνα του εύρους της ζημίας και του τι θα πρέπει να γίνει από εδώ και πέρα.

Το μεσημέρι της Παρασκευής 21 Απριλίου 2017, στο σημείο βρέθηκαν τρία στελέχη της Διοίκησης του δήμου: ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Ηλίας Καλανταρίδης, η πρόεδρος του ΝΠΔΔ της «Αλληλεγγύης» και εντεταλμένη σύμβουλος Καθημερινότητας Ευαγγελία Δρακονάκη και ο τ. Αντιδήμαρχος των Τεχνικών Υπηρεσιών Φίλιππος Φιλιππίδης για να συντονίσουν τις εργασίες αλλά και να καθορίσουν τα βήματα που πρέπει να γίνουν.

Σε πρώτη φάση, αυτό που προέχει είναι να κατασκευαστεί καινούριος τοίχος αντιστήριξης του δρόμου από «οπλισμένο» σκυρόδεμα, στη θέση του υπάρχοντος πέτρινου που κατέρρευσε, έτσι ώστε να αποφευχθεί περαιτέρω καθίζηση στο οδόστρωμα. Κατόπιν, ο δρόμος θα «ξηλωθεί» (ένα «ρεύμα» τη φορά) έτσι ώστε να ξαναμπαζωθεί και να «κλείσει» χωρίς να υπάρχει ο κίνδυνος να υποχωρήσει στο μέλλον.

Προληπτικά, αναμένεται μέσα στις επόμενες ώρες να «κλείσει» τελείως το ένα «ρεύμα» (προς Καβάλα), με την κυκλοφορία να εξυπηρετείται εναλλάξ με τη χρήση φωτεινού σηματοδότη που θα τοποθετηθεί.

Να σημειωθεί ότι λόγω της ιδιαιτερότητας της ζημίας που έχει σημειωθεί στο υπόστρωμα του δρόμου αλλά και των παρεμβάσεων που απαιτούνται, η αποκατάσταση να είναι και χρονοβόρα αλλά και κοστοβόρα, αφού σύμφωνα με τις πρώτες, πρόχειρες εκτιμήσεις, θα χρειαστεί ίσως και ένας ολόκληρος μήνας, με τον προϋπολογισμό να αγγίζει (ή και να ξεπερνάει, αν μετά το «ξήλωμα» του οδοστρώματος αποδειχθεί ότι η ζημιά έχει επεκταθεί) τις 60.000 ευρώ.

Σε κάθε περίπτωση, για όσο διάστημα διαρκέσουν οι εργασίες στις «Γλάστρες», απαιτείται οι διερχόμενοι οδηγοί να δείχνουν μεγάλη προσοχή και να αποφεύγουν τις υψηλές ταχύτητες.