Διήμερο εκδηλώσεων στον Ζυγό Καβάλας με τη «σφραγίδα» του Ποντιακού Συλλόγου (φωτορεπορτάζ)

Γλέντι την παραμονή και αναβίωση ποντιακού γάμου ανήμερα του πολιούχου του χωριού Αποστόλου Θωμά

Την παράδοση 40 χρόνων «κράτησε» και φέτος ο Ποντιακός Σύλλογος Ζυγού Καβάλας «Ο Υψηλάντης», αναβιώνοντας για μια ακόμη χρονιά το πρωί της Κυριακής 23 Απριλίου 2017 τον ποντιακό γάμο στο προαύλιο του σχολείου του χωριού. Το προηγούμενο βράδυ, στον ίδιο χώρο, είχε προηγηθεί ποντιακό γλέντι που κράτησε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες!

Η αναπαράσταση του ποντιακού γάμου συνέπεσε φέτος με τις εορταστικές εκδηλώσεις προς τιμήν του πολιούχου του Ζυγού Αποστόλου Θωμά και εντάχθηκε σε ένα διήμερο φεστιβάλ παραδόσεων και μνήμης που στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία.

Το «παρών» στην αναβίωση του εθίμου το πρωί της Κυριακής έδωσαν, μεταξύ άλλων, ο βουλευτής Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας Νίκος Παναγιωτόπουλος, η δήμαρχος Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα και ο Αντιδήμαρχος της Δημοτικής Ενότητας Φιλίππων Ζήσης Μπόνιας.

Με το πέρας της αναπαράστασης του ποντιακού γάμου, όλοι, συμμετέχοντες και επισκέπτες, έσπευσαν να γευτούν το παραδοσιακό «κεσκέκ», το ποντιακό έδεσμα που φτιάχνεται από σιτάρι, κοτόπουλο και βούτυρο, που είχαν με περισσή φροντίδα ετοιμάσει από το προηγούμενο βράδυ οι άνθρωποι του Ποντιακού Συλλόγου.