Το φωτοκαταλυτικό υπόστρωμα στη Βενιζέλου θα… ξαναστρωθεί!

Εντός του πρώτου δεκαημέρου του Μαΐου οι εργασίες από τον εργολάβο σε Βενιζέλου και κάθετες

Δεν έχει περάσει ούτε ένας χρόνος από τότε που το έργο της Βιοκλιματικής Αναβάθμισης του Κέντρου τελείωσε και δόθηκε προς χρήση και η τελευταία από τις εργασίες που εκτελέστηκαν, το «στρώσιμο» του δρόμου με το ειδικό, κόκκινο φωτοκαταλυτικό υπόστρωμα (ή και «γαλάκτωμα»), θα… επαναληφθεί! Ο λόγος είναι ότι το υπόστρωμα δεν «έκατσε» καλά και… διελύθη εις τα εξ ων συνετέθη!

Η νέα αυτή παρέμβαση στο έργο δεν αφορά στην οδό Ερυθρού Σταυρού, αλλά μόνο στην οδό Βενιζέλου και τις κάθετες αυτής και πρόκειται να πραγματοποιηθεί από τον ανάδοχο εργολάβο εντός του πρώτου δεκαημέρου του Μαΐου.

Οι «φθορές» στο υπόστρωμα ήταν εμφανείς από τις πρώτες κιόλας εβδομάδες, ενώ σε κάποια σημεία (σε κάποιες από τις κάθετες και σχεδόν σε όλο το μήκος της Ερυθρού Σταυρού) είχε ήδη προηγηθεί μία «επανάληψη».

Σημειώνεται ότι το 18μηνο της οριστικής παραλαβής από τον δήμο Καβάλας δεν έχει παρέλθει, οπότε κατά κάποιον τρόπο οι νέες εργασίες θα γίνουν «εντός εγγύησης», χωρίς επιπλέον οικονομική επιβάρυνση του αρχικού προϋπολογισμού.