Σε τροχιά Λευκής Νύχτας ο δήμος Παγγαίου και η Ελευθερούπολη

Εκπτώσεις έως και 20% δύο εβδομάδες πριν σε όλα τα καταστήματα της Ελευθερούπολης και πλήθος παράλληλων δράσεων κατά τη μέρα της διοργάνωσης την Παρασκευή 2 Ιουνίου-Επανέρχεται το θέμα της μόνιμης πεζοδρόμησης της οδού Φρίξου Παπαχρηστίδη

Στην τελική ευθεία έχουν μπει οι προετοιμασίες για την διοργάνωση της Λευκής Νύχτας στον δήμο Παγγαίου και συγκεκριμένα στην Ελευθερούπολη.

Ο αντιδήμαρχος του δήμου Παγγαίου Χρήστος Μποσμπότης, υπενθυμίζει ότι η Λευκή Νύχτα θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 2 Ιουνίου 2017, πριν την αργία του Αγίου Πνεύματος και σχεδόν ένα μήνα μετά από την αντίστοιχη διοργάνωση της Καβάλας.

Τα καταστήματα στην Ελευθερούπολη θα παραμείνουν εκείνη τη μέρα ανοιχτά μέχρι τις 24:00, ενώ 2 εβδομάδες πριν από τη διοργάνωση της Λευκής Νύχτας θα υπάρχουν εκπτώσεις έως και 20% σε όλα τα εμπορικά καταστήματα της πόλης.

«Η περσινή παρθενική εκδήλωση ήταν άκρως επιτυχημένη, γεγονός που μας υποχρεώνει φέτος να προσπαθήσουμε περισσότερο για ένα ακόμη καλύτερο αποτέλεσμα. Σε συνεργασία λοιπόν με τη Κοινωφελή Επιχείρηση του δήμου Παγγαίου και την πρόεδρό της κ. Δημητρακούδη, προσπαθούμε εδώ και αρκετό καιρό να πετύχουμε περισσότερα πράγματα. Ήδη το ενδιαφέρον όλων είναι πολύ μεγάλο. Θα υπάρχουν πάρα πολλές δράσεις, με αποκορύφωμα τη βραδιά  της συναυλίας του γνωστού νεανικού συγκροτήματος των Ιμάμ Μπαϊλντί στην κεντρική πλατεία της Ελευθερούπολης, την οποία μπορούν οι συμπολίτες μας να παρακολουθήσουν δωρεάν.

»Ευελπιστούμε λοιπόν με την κίνησή μας αυτή να προσελκύσουμε πολύ κόσμο. Από εκεί και πέρα θα υπάρχουν αρκετές δράσεις, όπως το Cooking Show με δωρεάν μακαρονάδες για όλους τους επισκέπτες που θα μαγειρεύονται σε ένα τηγάνι διαστάσεων δύο μέτρων, προσφορά του Εμπορικού Συλλόγου. Πρόκειται για ένα καινούργιο δρώμενο, πλην των υπολοίπων (ξυλοπόδαροι, θέατρο, αθλητικές δραστηριότητες από τον Γυμναστικό Σύλλογο μπάσκετ του Ορφέα, ποδόσφαιρο, βόλεϊ γυναικών από τον ΑΟ Καβάλας, σχολές χορού κλπ).

»Ευελπιστώ ότι και φέτος το αποτέλεσμα θα είναι πάρα πολύ καλό, με μία ικανοποιητική εμπορική ανταπόκριση στα καταστήματα τα οποία αντιμετωπίζουν μεγάλα οικονομικά προβλήματα λόγω της οικονομικής κρίσης. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι εκείνη τη νύχτα οι έμποροι της Ελευθερούπολης θα πάρουν μία ανάσα. Στην επιτυχία της δράσης αυτής θα συμβάλλει τα μέγιστα η Αστυνομία η οποία θα κλείσει την κεντρική οδό (Φρίξου Παπαχρηστίδη), δίνοντας στην κυκλοφορία έναν παράπλευρο δρόμο για τη διευκόλυνση οδηγών και πεζών. Στην παραπάνω οδό τη συγκεκριμένη μέρα θα μπορούν οι καταστηματάρχες που διατηρούν καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος (καφετέριες, ζαχαροπλαστεία, εστιατόρια κλπ) να βγάλουν τα τραπεζοκαθίσματά τους για να εξυπηρετήσουν τον κόσμο.

»Αυτό για εμάς είναι μία πρόκληση ώστε να δούμε αν κάποια στιγμή θα μπορούσαμε  να πεζοδρομήσουμε την Παπαχρηστίδη επί μονίμου βάσεως, ώστε το κέντρο της Ελευθερούπολης να αλλάξει μορφή και όψη. Ο κόσμος πέρυσι ήταν τόσο πολύς που διαχύθηκε σε όλους τους δρόμους της πόλης. Έτσι δούλεψαν και πολλά καταστήματα περιμετρικά από το κέντρο», δηλώνει ο κ. Μποσμπότης.