Ανακοίνωση-κάλεσμα της ΠΑΣΕΒΕ Καβάλας για την Εργατική Πρωτομαγιά

Σε μαζική κινητοποίηση την 1η Μαΐου 2017 στις 10:30 στην πλατεία Ελευθερίας καλεί εργατικά σωματεία, εργαζόμενους κι ανέργους η Γραμματεία Καβάλας της Πανελλαδικής Αντιμονοπωλιακής Συσπείρωσης Επαγγελματιών-Βιοτεχνών-Εμπόρων

Με μομφές κατά της πολιτικής που ασκεί η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝ.ΕΛΛ., της μονοπωλιακής «γραμμής» που δίνει η Ευρωπαϊκή Ένωση και της «ανάπτυξη της καπιταλιστικής οικονομίας», η Γραμματεία Καβάλας της ΠΑΣΕΒΕ καλεί εργαζόμενους, άνεργους, εργατικά σωματεία και ομοσπονδίες να συμμετάσχουν μαζικά στην κινητοποίηση για την Εργατική Πρωτομαγιά στις 10:30 στην πλατεία Ελευθερίας.

Διαβάστε παρακάτω αναλυτικά την ανακοίνωση της ΠΑΣΕΒΕ Καβάλας για την Εργατική Πρωτομαγιά.

«Η νέα συμφωνία που “έκλεισε” η κυβέρνηση με τους συνεταίρους της σε ΕΕ-ΔΝΤ, φορτώνει νέα βάρη 3,8 δισ. στις πλάτες μας, τσακίζοντας ξανά αφορολόγητο και συντάξεις.

Στην ίδια κατεύθυνση είναι και τα περιβόητα αντίμετρα που διαφημίζει, αφού και αυτά αφορούν νέα προνόμια, φοροαπαλλαγές, επιδοτήσεις για το μεγάλο κεφάλαιο.

Δίπλα σε αυτά προορίζει και ορισμένα ψίχουλα για την ακραία φτώχεια, αν και εφόσον επιτευχθούν τα ματωμένα πλεονάσματα του 3,5%.

Αυτά έχει το θράσος να βαφτίζει φιλολαϊκή πολιτική για να αποσπάσει την ανοχή μας στη νέα επίθεση.

ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΗΚΑΝ

Η «δίκαιη» ανάπτυξη που προβάλει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και συμφωνούν όλα τα κόμματα που ψήφισαν το 3ο μνημόνιο, χτίζεται πάνω στην ατελείωτη φοροληστεία, στο τσάκισμα μισθών, συντάξεων, κοινωνικών παροχών, άλλα και στη συρρίκνωση της επαγγελματικής δραστηριότητας των αυτοαπασχολούμενων, που εξασφαλίζουν οι διάφορες αναδιαρθρώσεις. Οι αυτοαπασχολούμενοι δε χωράμε στην ανάπτυξη της καπιταλιστικής οικονομίας.

Αυτό «υπενθυμίζει» στην κυβέρνηση και ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών (ΣΕΒ) στις πρόσφατες δημοσιεύσεις του, που απαιτεί επιτάχυνση των μέτρων για τον περιορισμό του μεγάλου αριθμού των αυτοαπασχολούμενων στη χώρα, που μας θεωρεί βαρίδι στην ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία των μονοπωλιακών ομίλων.

ΤΣΑΚΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΩΝ ΛΙΓΩΝ!

ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ! ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΣΕ ΠΑΛΙΑ ΚΑΙ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ!

Η πολύχρονη κρίση και οι πολιτικές κυβερνήσεων-ΕΕ-ΔΝΤ για να εξασφαλιστεί η ανάκαμψη της κερδοφορίας του μεγάλου κεφαλαίου, έχουν αφήσει βαθιά τις πληγές τους σε χιλιάδες από εμάς. Το μαρτυρούν οι καταχρεωμένοι συνάδελφοι, τα λουκέτα, αυτοί που προσπαθούν νύχτα-μέρα να εξασφαλίσουν ένα στοιχειώδες εισόδημα για τις βασικές ανάγκες των οικογενειών τους.

Ίδια αδιέξοδα βιώνουν καθημερινά και οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, η φτωχή αγροτιά.

Μαζί ζούμε τις καθημερινές δυσκολίες, μαζί αποτελούμε στόχο αυτής της πολιτικής.

Κοινό είναι το συμφέρον μας να ενώσουμε τις δυνάμεις μας ενάντια στον κοινό αντίπαλο, το μεγάλο κεφάλαιο, τις κυβερνήσεις, τα κόμματα και την ΕΕ που υπηρετούν τα συμφέροντά του.

Η ΕΛΠΙΔΑ ΚΑΙ Η ΔΥΝΑΜΗ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΜΑΣ ΔΡΑΣΗ

ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΜΑΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΜΕ ΤΟ ΔΡΟΜΟ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΦΑΝΙΖΕΙ

Για τους ίδιους λόγους που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ματώνει καθημερινά τα λαϊκά στρώματα, μπλέκει όλο και πιο βαθιά τη χώρα σε επικίνδυνες καταστάσεις.

Στη περιοχή μας, που ήδη εξελίσσονται πολεμικές συγκρούσεις και επιχειρήσεις, η κυβέρνηση συμμετέχει ενεργά στους σχεδιασμούς και τις  επεμβάσεις προκειμένου να αναβαθμιστεί η θέση του ελληνικού κεφαλαίου σε αυτή.

Δε διστάζει  να προωθεί την αναβάθμιση της βάσης της Σούδας στην οποία «φιλοξενήθηκαν» πριν την επίθεση, τα δυο αμερικάνικα πλοία που σκόρπισαν το θάνατο στο Συριακό λαό.

Δε δίστασε να βάλει την υπογραφή της στην πρόσφατη Κοινή Ανακοίνωση της Συνόδου των Χωρών του Νότου, που παρείχε πλήρη κάλυψη στην πυραυλική επίθεση των ΗΠΑ στη Συρία.

Είναι η ίδια κυβέρνηση που:

  • έφερε με τη δική της υπογραφή τη δολοφονική μηχανή του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο
  • δαπανά 4 δισ. ευρώ (2% του ΑΕΠ) για ΝΑΤΟϊκούς εξοπλισμούς, στερώντας τα στοιχειώδη από το λαό.
  • στέλνει ελληνικές στρατιωτικές δυνάμεις εκτός συνόρων, να συμμετέχουν  σε επεμβάσεις, και σε κοινές στρατιωτικές ασκήσεις  στα πλαίσια της ΝΑΤΟϊκής λυκοσυμμαχίας

Η κυβέρνηση οδηγεί τον ελληνικό λαό σε μεγάλους κινδύνους και περιπέτειες.

Καλούμε τους αυτοαπασχολούμενους και τα λαϊκά στρώματα σε ετοιμότητα.

Απαιτούμε εδώ και τώρα:

  • Καμιά συμμετοχή, καμία εμπλοκή της Ελλάδας στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις. Να γυρίσουν όλες οι ελληνικές στρατιωτικές αποστολές.
  • Όχι πολεμικές δαπάνες για το ΝΑΤΟ αλλά για τις ανάγκες της λαϊκής οικογένειας. Έξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο. Όχι στην αλλαγή συνόρων και των συνθηκών που τα κατοχυρώνουν.
  • Όχι στο μίσος των εθνικιστών. Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και στους μετανάστες. Απομόνωση της εγκληματικής ναζιστικής Χρυσής Αυγής
  • Να κλείσει η βάση της Σούδας. Έξω η Ελλάδα από ΝΑΤΟ και ΕΕ.

ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ!

ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ!

ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΜΑΣ!

ΠΙΟ ΜΑΖΙΚΑ, ΠΙΟ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗΣ

Η ΠΑΣΕΒΕ ΚΑΛΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ, ΤΗΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΒΕ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ, ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΜΕΡΟΣ ΣΤΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ  ΣΤΙΣ 10:30 ΣΤΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ»