Μαρίνα Φιλιππίδου: Πού ήταν τόσον καιρό αυτοί που εξοργίζονται με το προσωρινό κλείσιμο της Αγίας Μαρίνας;

Η νομικός του Ιδρύματος καταφέρεται εναντίον των βουλευτών Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ και του προέδρου του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας ΑΜ-Θ για τη στάση που κρατούν καταλογίζοντάς τους αχαριστία-«Ναι μεν αλλά» για το αν υπάρχει ελπίδα να σωθεί η Αγία Μαρίνα

Το προσωρινό κλείσιμο του Ιδρύματος της Αγίας Μαρίνας μετά από απόφαση του ΔΣ (διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ εδώ) προκάλεσε την αντίδραση των βουλευτών Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ και δη του Γιώργου Παπαφιλίππου.

Η νομικός του Ιδρύματος Μαρίνα Φιλιππίδου, με μια μακροσκελή τοποθέτησή της σε προσωπικό της λογαριασμό σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, καταφέρεται εναντίον του κ. Παπαφιλίππου και των υπόλοιπων κυβερνητικών βουλευτών, αλλά και εναντίον του προέδρου του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας ΑΜ-Θ Σωτήρη Σωτηριάδη, διότι όπως αναφέρει, αρνήθηκαν να ενταχθεί το εν λόγω Ίδρυμα στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας για να μεταφερθούν και οι εργαζόμενοι εκεί, όπως πρότεινε και συνεχίζει να υποστηρίζει η ίδια.

Σημειώνει, επίσης, στην διαδικτυακή της ανακοίνωση-τοποθέτηση, ότι το κλείσιμο του Ιδρύματος είναι προσωρινό και αποτέλεσε μονόδρομο, μέχρι να βρεθεί βιώσιμη λύση, καθώς δεν υπάρχουν λεφτά για να καλυφθούν τα λειτουργικά του έξοδα, οι μισθοί και η ασφάλιση των εργαζομένων, ενώ προσθέτει ότι ουδέποτε πρόταξε την κομματική της ταυτότητα «στην πλάτη» του Ιδρύματος.

Η τοποθέτηση της Μαρίνας Φιλιππίδου για την Αγία Μαρίνα

Επειδή ο κ. Παπαφιλίππου έχει εξοργιστεί με το ΔΣ του Ιδρύματος της Αγίας Μαρίνας, όσον αφορά τα χρήματα (300 ευρώ) που έδωσε και για την προσωρινή αναστολή του Ιδρύματος μετά από πληροφόρηση που δέχτηκε από τους εργαζόμενους, έχω να καταθέσω τα εξής:

Και οι 4 βουλευτές της Καβάλας κ. κ. Εμμανουηλίδης, Μορφίδης, Παπαφιλίππου και Παναγιωτόπουλος, η δήμαρχος η κ.Τσανάκα και ο Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Καβάλας ο κ. Μαρκόπουλος, τους οποίους ευχαριστεί το ΔΣ αλλά και εγώ προσωπικά (και τους ευχαριστήσαμε και δημόσια), έδωσε ο καθένας τους από 300 ευρώ, μετά από την πρόταση του κ. Μαρκόπουλου, η οποία προκλήθηκε μετά από την αγωνία του προέδρου κ. Αφεντούλη, πως θα πληρωθεί το δώρο Πάσχα στους εργαζόμενους!

Και φυσικά στους εργαζόμενους πήγαν τα χρήματα, τα οποία και τα πήραν οι εργαζόμενοι αφού δόθηκαν ΜΟΝΟ για το σκοπό αυτό και αν δεν τα έδινε το ΔΣ τα χρήματα αυτά των 6 πολιτικών στους εργαζόμενους, θα έπρεπε να τα επιστρέψει. Φυσικά και οι εργαζόμενοι πήραν το δώρο Πάσχα με τα χρήματα των 6 πολιτικών και υπάρχουν και αποδείξεις και πήραν και κάποια χρήματα από την πώληση των λαμπάδων.

Αυτά που απομένουν στην τράπεζα περί τις 2.000 και κάτι ευρώ περίπου είναι χρήματα που έδωσε ο κ. Μάκης Παπαδόπουλος (1.000 ευρώ) και άλλων δωρητών, τα οποία το Δ.Σ. αποφάσισε την Τρίτη (σ.σ.: 2 Μαΐου 2017) που μας έρχεται να τα καταθέσει στο ΙΚΑ για τις εισφορές των εργαζομένων.

Γιατί εξοργίζεται ο κ. Παπαφιλίππου; Που είναι το έγκλημα; Που είναι το κακό; Γιατί παραπληροφορούν τον κόσμο και δυσφημίζουν το ΔΣ; Να πληροφορήσω και εγώ ότι υπάρχουν και νομικές συνέπειες για δηλώσεις μη αληθινές. Κανείς δεν μπορεί να φανταστεί τι περνάει και πέρασε το ΔΣ για να λάβει την συγκεκριμένη απόφαση. Αλήθεια, τόσο καιρό που ήταν όλοι αυτοί που κάνουν δηλώσεις ότι δεν έπρεπε να κλείσει το Ίδρυμα προσωρινά; Που ήταν όλοι αυτοί που σήμερα εξοργίζονται; Τώρα πήραν κάποιοι σοβαρά το πρόβλημα επειδή φοβούνται μήπως συνδεθούν με αυτό; Πόσο καιρό το φωνάζουμε ότι δεν αντέχει άλλο το Ίδρυμα!

Με 2.000 ευρώ που έμειναν και οι οποίες θα καταβληθούν στο ΙΚΑ έναντι των εισφορών των εργαζομένων πως θα συνεχίσει να λειτουργεί; Πόσες φορές τους είπε όλους τους πολιτικούς ο πρόεδρος στις 3 συσκέψεις που έγιναν ότι δεν υπάρχουν άλλα χρήματα! Ξέρει κανείς αν κοιμάται ο πρόεδρος ο κ. Αφεντούλης από την αγωνία του; Ξέρει κάποιος από αυτούς που σήμερα εξοργίζονται τι αγώνες έκανε ως σήμερα ο πρόεδρος και το ΔΣ για να κρατηθεί το εν λόγω ίδρυμα;

Αχαριστία! Πόσο καιρό τώρα ζητάμε χορηγίες και δωρεές από τον κόσμο για να πληρώνονται οι εργαζόμενοι και όλα τα έξοδα του Ιδρύματος αφού δεν υπάρχει καμία κρατική επιχορήγηση! Πως συγκεντρώθηκαν τόσα χρήματα το έτος 2016 (80.000-90.000 ευρώ) από τους Καβαλιώτες, τους οποίους ευχαριστούμε; Πόσο καιρό φωνάζω εγώ προσωπικά να ενταχθεί το εν λόγω Ίδρυμα στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας για να μεταφερθούν και οι εργαζόμενοι εκεί για δικό τους όφελος; Περισσότερο από 1,5 χρόνο!

ΟΧΙ μου είπαν οι βουλευτές Παπαφιλίππου, Μορφίδης και Εμμανουηλίδης πριν ένα μήνα καθώς και ο κ. Σωτηριάδης, πρόεδρος του ΚΚΠΠΑΜ-Θ. Κοστίζει πολύ και δεν γίνεται! Και αν τελικά θα ενταχθεί θα είναι γιατί εγώ το πρότεινα εδώ και πολύ καιρό. Εν πάσει περιπτώσει, να ξαναδηλώσω σε κάποιους που δεν έκαναν ούτε τον κόπο να με ρωτήσουν, αλλά αγνόησαν και τις δηλώσεις μου σε άλλα ΜΜΕ, πως περιμένουμε με χαρά και εγώ και το ΔΣ είτε την ρύθμιση του χρέους με τον νέο νόμο για τα κόκκινα δάνεια είτε την δημιουργία ενός νέου φορέα είτε κρατικού είτε δημοτικού.

Περιμένουμε με χαρά να βοηθήσουν όλοι αυτοί που εξοργίζονται σήμερα, γιατί και τώρα μπορεί το εν λόγω Ίδρυμα να σωθεί. Προσωρινά έκλεισε μήπως γίνει και τίποτα. Και όσο για μένα, ενημερωτικά δεν εμπλέκομαι σε καμία απόφαση του ΔΣ.

Αν έμπλεκα την κομματική μου ταυτότητα με το Ίδρυμα της Αγίας Μαρίνας τότε ούτε με τον κ. Αλεξιάδη δεν θα συναντιόμουν ούτε με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Ακόμη και τώρα αν βοηθήσουν θα πω «κάλλιο αργά παρά ποτέ» και θα τους ευχαριστήσω, παρόλο που άργησαν πολύ, γιατί για μένα σημαντικό είναι να κερδίσουν τα άτομα με αναπηρία… σημαντικό είναι να κερδίσουμε τον αγώνα που δίνουμε όλοι μας για το Ίδρυμα της Αγίας Μαρίνας για τα παιδιά και τα άτομα με αναπηρία… και θα πούμε τότε όλοι μας κερδίσαμε…