Απολογισμός της ημερίδας Επαγγελματικού Προσανατολισμού του Συνδέσμου Εκπαιδευτικών Φροντιστών Καβάλας

Απόλυτα επιτυχημένη και με μεγάλη ανταπόκριση η 2η κατά σειρά σχετική ημερίδα με θέμα την «Ημέρα Γνωριμίας Σχολών 2ου και 5ου Επιστημονικού Πεδίου»

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 29 Απριλίου 2017 στην αίθουσα εκδηλώσεων της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Καβάλας «Βασίλης Βασιλικός» και η 2η κατά σειρά ημερίδα Επαγγελματικού Προσανατολισμού «Ημέρα Γνωριμίας Σχολών 2ου και 5ου Επιστημονικού Πεδίου» που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Εκπαιδευτικών Φροντιστών Νομού Καβάλας.

Οι μαθητές ενημερώθηκαν για τις συνθήκες εργασίας και τις προοπτικές σταδιοδρομίας στα επαγγέλματα Γεωπονικών, Οικονομικών και Πολυτεχνικών Σχολών.

Την ημερίδα τίμησαν με τις εισηγήσεις τους από το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας Ανατολικής Μακεδονίας ο Μηχανικός Χωροταξίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης Γεώργιος Νάστος, ο Αγρονόμος Τοπογράφος Μηχανικός Μιχάλης Αποστολίδης, η Πολιτικός Μηχανικός Στέλλα Παπαγιαννίδου, ο Πολιτικός Μηχανικός Κωνσταντίνος Πέικος, η Αρχιτέκτονας Μηχανικός Σοφία Κιρτάζογλου και ο Μηχανικός Περιβάλλοντος και Μηχανικός της ειδικότητας Μηχανολόγων-Ηλεκτρολόγων Δημήτρης Μάρκου. Από το Οικονομικό Επιμελητήριο Καβάλας παραβρέθηκε η αντιπρόεδρος Μαρία Δαλκίτση και από το ΓΕΩΤΕΕ ΑΜ ο πρόεδρος Ζαφείρης Μυστακίδης.

«Οι προοπτικές των επαγγελμάτων στην αγορά εργασίας σε συνδυασμό με τις προσωπικές κλίσεις και δεξιότητες είναι το εφαλτήριο για την ατομική στρατηγική καριέρας και πρέπει να υπερισχύουν έναντι οποιασδήποτε παλαιωμένης αντίληψης για τα επαγγέλματα. Ευθύνη όλων των δασκάλων, πέρα από τις ιδιαιτερότητες των καιρών, είναι να στέκονται αρωγοί στους αγώνες και την αγωνία των εφήβων μας, να ωθούν προς τα μπρος με όραμα και γνώση τη νέα γενιά της χώρας μας και να αποτελούν το σκαλοπάτι προς την επίτευξη των στόχων τους», αναφέρει στο μήνυμά του ο Σύνδεσμος.

Επίσης, ευχαριστεί όλους τους παραπάνω φορείς για την άμεση ανταπόκρισή τους και την συμπαράστασή τους στην προσπάθειά του για πλήρη και ουσιαστική ενημέρωση των μαθητών της πόλης στο καίριο ζήτημα επιλογής σταδιοδρομίας.

Ευχαριστεί επίσης τα διδακτήρια «Easy Learning» της Βίλλυς Κονδυλίδου για την ευγενική χορηγία τους.