Εργατική Πρωτομαγιά: Κυριάρχησαν οι μπλε και οι πορτοκαλί μπλούζες στην πλατεία Καπνεργάτη (φωτογραφίες)

Δυναμικός παλμός από τους απολυμένους των Λιπασμάτων και τους εργαζόμενους στην Καβάλα Oil κατά τη συγκέντρωση και την πορεία που ακολούθησε-Ελάχιστοι οι εκπρόσωποι των υπόλοιπων εργατικών σωματείων

Ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 12:00 η συγκέντρωση και η πορεία στους δρόμους της Καβάλας η οποία πραγματοποιήθηκε μετά από κάλεσμα του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Καβάλας για την Εργατική Πρωτομαγιά.

Τον παλμό έδωσαν για άλλη μια φορά οι απολυμένοι της Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων και οι εργαζόμενοι στην Καβάλα Oil με πανό, φωτοβολίδες και καπνογόνα, καθώς και αντιφασίστες και αντιφασίστριες, ενώ το «παρών» έδωσαν μεταξύ άλλων η δήμαρχος Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα, μέλη του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας, δημοτικοί σύμβουλοι και εκπρόσωποι εργατικών σωματείων.

Στο επίκεντρο το θέμα της Λιπασματοβιομηχανίας

Το θέμα των αγώνων των απολυμένων της ΒΦΛ έκλεισε έναν χρόνο και οι πρώην εργαζόμενοι των Λιπασμάτων συνεχίζουν με την ίδια ζέση τον αγώνα τους, σα να αρχίζουν τώρα. «Κυβέρνηση και τοπικοί φορείς δεν στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων. Κομματικά γραφεία τα οποία μύρισαν αίμα, βρήκαν την ευκαιρία να αποκτήσουν πελατεία, στέλνοντας τους εργαζόμενους στη γαλέρα του Λαυρεντιάδη, μια γαλέρα εντελώς παράνομη. Είδαμε ματωμένες χορηγίες να παρελαύνουν από τα τοπικά ΜΜΕ και να γίνονται καλοδεχούμενες από τους τοπικούς φορείς. Σήμερα, μετά από έναν χρόνο αγώνα, πρέπει όλοι να πάρουν θέση στο θέμα των Λιπασμάτων. Εμείς θα είμαστε εδώ και θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας», δήλωσε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος των απολυμένων της ΒΦΛ Νίκος Βογιατζίδης.

Παράλληλα, ΕΥΚ Καβάλας και εργαζόμενοι στα Πετρέλαια εξέφρασαν για ακόμα μια φορά την έμπρακτη συμπαράστασή τους στον αγώνα των απολυμένων, με τους εκπροσώπους τους να τονίζουν ότι δε θα υπάρξει καμία έκπτωση στην αλληλεγγύη τους για όσο κρατήσει ο αγώνας τους.

Αμέσως μετά τους σύντομους χαιρετισμούς των εκπροσώπων και των υπόλοιπων φορέων και σωματείων ακολούθησε η κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του Καπνεργάτη και πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης με αμείωτο παλμό μέχρι και τη λήξη της κινητοποίησης.

Δείτε παρακάτω φωτογραφίες από τη συγκέντρωση και την πορεία.