Η Δήμητρα Τσανάκα «θέλει» την Αγία Μαρίνα

Ως μοναδική λύση στο αδιέξοδο του Ιδρύματος η δήμαρχος Καβάλας προτείνει να το αναλάβει ο δήμος

Στον απόηχο της απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος της Αγίας Μαρίνας για προσωρινή αναστολή της λειτουργίας του «έως ότου βρεθεί βιώσιμη λύση» (διαβάστε σχετικά εδώ), η Δήμητρα Τσανάκα προτάσσει ως μοναδικό και ρεαλιστικό τρόπο για άρση του αδιεξόδου που έχει δημιουργηθεί την «υιοθέτηση» από τον δήμο Καβάλας.

Η δήμαρχος Καβάλας θυμίζει ότι η ίδια είχε πει κατά τη διάρκεια της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας Θόδωρου Μαρκόπουλου πως δεν υπάρχει καμία άλλη λύση, πλην της «εμπλοκής» του δήμου Καβάλας, επειδή όλες οι υπόλοιπες έχουν να κάνουν μόνο με το τι θα κάνει η κεντρική διοίκηση.

«Επειδή όμως όλοι μας καταλαβαίνουμε ότι η κεντρική διοίκηση είναι μπλοκαρισμένη από τα μνημόνια, από τις αξιολογήσεις και όλα τα παρεμφερή, πιστεύω πως πλέον δεν μπορεί να κάνει τίποτα! Για τον λόγο αυτό διερεύνησα μήπως ο δήμος Καβάλας έχει τη δυνατότητα να ασχοληθεί με το θέμα, προκειμένου να βοηθήσει τα παιδιά και τις οικογένειές τους. Αυτό μόνο μπορούμε να κάνουμε και τίποτα περισσότερο. Είναι η πλέον ρεαλιστική λύση. Θα πρέπει όμως να δούμε το θέμα πάρα πολύ προσεκτικά. Από την πλευρά μας,  θα το προσπαθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις, ώστε να δώσουμε διέξοδο στα παιδιά και στις οικογένειές τους».

Ο φάκελος είναι έτοιμος. Αυτό που περιμένει πλέον η Δημοτική Αρχή σε ό,τι αφορά τη δημιουργία μιας καινούργιας δομής, ενός παραρτήματος του ΚΔΑΠ ΑμεΑ που ήδη υπάρχει, είναι να ξεκινήσουν από το κέντρο οι απαραίτητες διαδικασίες. Από την άλλη, επειδή δεν υπάρχουν διαθέσιμοι χώροι στον δήμο Καβάλας, η καλύτερη λύση είναι να χρησιμοποιήσουν το υπάρχον κτίριο της Αγίας Μαρίνας. Αυτό θα είναι καλύτερο και για τα παιδιά, αφού δεν θα χρειαστεί να αλλάξουν περιβάλλον.

«Οι άνθρωποι είναι πρόθυμοι να μας διαθέσουν τον χώρο κατά χρήση. Δεν είμαι όμως σε θέση να γνωρίζω κατά πόσο είναι τακτοποιημένο το οίκημα από πολεοδομικής άποψης. Νομίζω ότι κάποιοι χώροι δεν είχαν πολεοδομική άδεια. Όλα αυτά θα πρέπει να τα δούμε, να τα βάλουμε σε μία σειρά και να προχωρήσουμε. Το πιο σημαντικό είναι ότι επιτέλους ξεκαθάρισαν τα πράγματα και ξέρουμε πώς θα πρέπει να κινηθούμε. Είναι πράγματι πολύ γενναίο το βήμα που έκανε το ΔΣ, όσο και αν αυτό ακούγεται περίεργο, επειδή δεν γινόταν διαφορετικά. Εφόσον το κράτος δεν μπορεί να κάνει τίποτα, πρέπει εμείς να συμβάλλουμε στο να βρεθεί μία λύση», υπογραμμίζει η κ. Τσανάκα.