Έτοιμος ο φάκελος του δήμου Καβάλας για την επέκταση της δομής ΚΔΑΠ ΑμεΑ για 25 παιδιά της Αγίας Μαρίνας

Το θέμα «κολλάει» στο στεγαστικό με τη δήμαρχο Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα να ανακοινώνει κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ότι οι πλέον κατάλληλοι χώροι για να φιλοξενήσουν τη δομή είναι αυτοί του Ιδρύματος

Το θέμα της διάσωσης του Ιδρύματος της Αγίας Μαρίνας τέθηκε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας το απόγευμα της Τετάρτης 3 Μαΐου 2017, ενώ ακούστηκαν και… παραινέσεις από τον Μάκη Παπαδόπουλο προς τη δήμαρχο Καβάλας να μην είναι «τόσο χύμα σε κάποια θέματα».

«Μετά από 3 χρόνια το καταφέρατε κι αυτό. Έκλεισε επί θητείας σας το Ίδρυμα της Αγίας Μαρίνας», δήλωσε ο επικεφαλής της παράταξης Ο Τόπος της Ζωής μας Μάκης Παπαδόπουλος, απευθυνόμενος στη δήμαρχο Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα, παροτρύνοντάς τη «να μη μας πείτε πάλι ότι οι ευθύνες είναι κεντρικές, διότι το ξέρουμε, όμως τι έκανε ο δήμος για το θέμα;», ενώ ξεκαθάρισε ότι βρίσκει σύμφωνη την παράταξή του η πρόταση της Δημοτικής Αρχής για δημιουργία ΚΔΑΠ.

«Ναι, εγώ έκλεισα το Ίδρυμα κύριοι συνάδερφοι και όχι τα χρέη ύψους 400.000 ευρώ προς το ΙΚΑ, συν το γεγονός ότι δεν υπάρχει άνθρωπος αυτή τη στιγμή που να αναλάβει το ΔΣ, γιατί θα βρεθεί υπόδικος χωρίς να φταίει. Ας σοβαρευτούμε κύριε Παπαδόπουλε κι ας μην είμαστε τόσο… χύμα», απάντησε η δήμαρχος.

Όσον αφορά την πληρωμή των εργαζομένων στο Ίδρυμα, η κ. Τσανάκα είπε ότι θα καλυφθεί από τον ΑΣΕΠ, ζητώντας από τους βουλευτές της Καβάλας να παρέμβουν και να πιέσουν ώστε να μπει στην προκήρυξη του ΑΣΕΠ η διάταξη της προϋπηρεσίας σε τέτοιους είδους ιδρύματα, ώστε οι εργαζόμενοι να αποκτήσουν κάποια παραπάνω μόρια, ωστόσο παραδέχτηκε ότι κάτι τέτοιο είναι πολύ δύσκολο, όπως και το ότι «αυτοί οι άνθρωποι δουλεύουν υποαμοιβόμενοι».

«Ναι είναι δύσκολο να απορροφηθούν τόσα παιδιά, γιατί όλα κινούνται αργά στο Δημόσιο. Όμως έχω έτοιμο τον φάκελο για μια επέκταση της δομής ΚΔΑΠ ΑμεΑ για 25 παιδιά και περιμένω απλώς να συνεννοηθεί η κ. Ιωσηφίδου με την κ. Φιλιππίδου για το τι θα γίνει με το στεγαστικό. Δεν έχουμε ως δήμος στέγες. Θεωρήσαμε ότι ο καλύτερος χώρος να φιλοξενήσει αυτή την επέκταση είναι ο ίδιος ο χώρος του Ιδρύματος», απάντησε η κ. Τσανάκα.