Ουρά αυτοκινήτων πριν το Παληό: Φορτηγό-ψυγείο «κόλλησε» στις «Γλάστρες»!

Δυστυχώς δεν υπάρχει σήμανση στην είσοδο του οικισμού που να απαγορεύει την είσοδο των οχημάτων άνω των 3,5 τόνων...

Παρά τη ρητή και καθολική απαγόρευση της διέλευσης οχημάτων άνω των 3,5 τόνων από το Παληό λόγω της καθίζησης του οδοστρώματος στο σημείο «Γλάστρες» και προφανώς λόγω της μη τοποθέτησης από την Τροχαία κάποιας σχετικής πινακίδας σήμανσης στην είσοδο του οικισμού, ένα φορτηγό-ψυγείο «μπήκε» λίγο πριν από τις 14:00 της Παρασκευής 5 Μαΐου 2017 στην κεντρική οδό Μελίνας Μερκούρη, αλλά, όπως ήταν φυσικό και αναμενόμενο, «κόλλησε» λίγο πριν την παράκαμψη.

Το φορτηγό προσπάθησε αρκετές φορές να ανέβει την οδό Σεφέρη, αλλά μάταια, αφού η ανηφορική κλίση είναι τέτοια που δυσκολεύει συμβατικά ΙΧ αυτοκίνητα, πόσο μάλλον φορτηγά αυτού του μεγέθους! Η ουρά που σχηματίστηκε ξεπέρασε το 1 χιλιόμετρο, φτάνοντας σχεδόν μέχρι του… «Αμερικάνου»!

Τελικά, μετά από 15 περίπου λεπτά «άκαρπων» προσπαθειών, το φορτηγό-ψυγείο «παραβίασε» τον μονόδρομο και «πέρασε» στην άλλη πλευρά, συνεχίζοντας το δρομολόγιό του.

Αυτό το περιστατικό καθιστά ακόμη περισσότερο αναγκαία την τοποθέτηση σήμανσης σε εμφανές σημείο και στις δύο εισόδους του Παληού (ανατολική και δυτική), καθώς μπορεί οι κάτοικοι να γνωρίζουν την απαγόρευση, ωστόσο αυτό δεν ισχύει για όλους.