Τρίτωσε το «κακό» στις «Γλάστρες»: Κι άλλο «κολλημένο» φορτηγό λίγο πριν την παράκαμψη!

Τρίτο περιστατικό με φορτηγό, το τέταρτο μέσα σε πέντε μέρες αν υπολογίσουμε και το τουριστικό λεωφορείο που «εγκλωβίστηκε» το περασμένο Σάββατο - Οι συνθήκες «φωνάζουν» για καλύτερη σήμανση της απαγόρευσης!

Τα περιστατικά με τα βαρέα οχήματα άνω των 3,5 τόνων που «εγκλωβίζονται» στον οικισμό του Παληού Καβάλας στο σημείο «Γλάστρες» λόγω του ότι αδυνατούν να «ανέβουν» την παράκαμψη της απότομης ανηφόρας της οδού Σεφέρη τείνουν να γίνουν… καθημερινότητα στον οικισμό, αφού το μεσημέρι της Τετάρτης 10 Μαΐου 2017, λίγο πριν τις 12:30, είχαμε και νέο, τρίτο «επεισόδιο».

«Πρωταγωνιστής» και αυτήν τη φορά ήταν ένα φορτηγό με τουρκικές πινακίδες που προσέγγισε το Παληό με δυτική κατεύθυνση, προφανώς μην έχοντας δει τις απαγορευτικές ταμπέλες που υπάρχουν στην Καλαμίτσα και στη στροφή της ΜΟΜΑ (και οι οποίες προφανώς και δεν αρκούν για να «προλάβουν» τέτοιες καταστάσεις). Ήταν αδύνατον ο Τούρκος οδηγός να ανέβει την εξαιρετικά απότομη σε κλίση οδό Σεφέρης και μάλιστα εν μέσω… έντονης βροχόπτωσης εκείνη την ώρα.

Μέσα σε λίγα λεπτά είχε ήδη σχηματιστεί «ουρά» στην είσοδο του Παληού με τα κορναρίσματα να δίνουν και να παίρνουν. Λίγο αργότερα, ο οδηγός έκανε μία μικρή μανούβρα, παρασέρνοντας, βέβαια, και μέρος της σήμανσης της Τροχαίας (κορίνες, ταμπέλες και κορδέλες) και «μπήκε» ανάποδα στον μονόδρομο για να συνεχίσει τον δρόμο του, χωρίς όμως κάποιος από την άλλη μεριά να φροντίσει να «κόψει» την κυκλοφορία, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί μία… δεύτερη (!) «ουρά» από τη δυτική μεριά του Παληού! Κι όλα αυτά, εν μέσω βροχής!

Το περιστατικό και αυτήν τη φορά έληξε μετά από λίγη ώρα, δίχως ευτυχώς να σημειωθεί κάποιο ατύχημα, κάτι το οποίο πλέον γίνεται όλο και πιο ορατό ως ενδεχόμενο, αφού η κίνηση στον δρόμο αναμένεται να αυξηθεί δραματικά από το ερχόμενο κιόλας Σαββατοκύριακο οπότε και προβλέπεται «καύσωνας» και, άρα, μαζική «έξοδο» των Καβαλιωτών προς τις παραλίες στα δυτικά της Καβάλας.

Το χρονικό των περιστατικών των τελευταίων ημερών:

 

Παρασκευή 5 Μαΐου 2017

Σάββατο 6 Μαΐου 2017

Κυριακή 7 Μαΐου 2017