Όλη η Καβάλα μια Παιχνιδούπολη την Κυριακή 14 Μαΐου 2017

Ο Δημοτικός Κήπος και άλλα 5 σημεία στο κέντρο της πόλης θα φιλοξενήσουν 10:00-13:00 πρωτότυπες δράσεις με ψυχαγωγικό, εκπαιδευτικό αλλά και κοινωνικό χαρακτήρα, με στόχο τη σύσφιξη των δεσμών της ελληνικής οικογένειας

Το Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων της Πρωτοβάθμιας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας, ο Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, ο Νομαρχιακός Σύλλογος ΑμεΑ Νομού Καβάλας, η Περιφερειακή Ενότητα Τυφλών Ανατολικής Μακεδονίας, η Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας «Βασίλης Βασιλικός», το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού, ο Σύλλογος «Οι Παραμυθάδες Καβάλας» και το Ωδείο Νεάπολις Καβάλας, ετοιμάζονται να… παίξουν το «Παιχνίδι Θησαυρού, Η πόλη μας μέσα από τα μάτια της οικογένειας», μια εκδήλωση που τελεί υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας.

Την Κυριακή 14 Μαΐου 2017 από τις 10:00 μέχρι και τη 13:00 ο Δημοτικός Κήπος Καβάλας θα είναι το κεντρικό σημείο και συνάμα η αφετηρία και ο τερματισμός της δράσης, που θα φιλοξενήσει παιχνίδια, τραγούδια και εκπαιδευτικές δραστηριότητες. Παράλληλα, η πλατεία Ελευθερίας, η παραλία στο ύψος της Ευρωϊατρικής, οι Καμάρες, ο σταθμός αναμονής επιβατών στο λιμάνι και η Δημοτική Βιβλιοθήκη θα συμπληρώσουν το παζλ των δράσεων.

«Θέλουμε να εξελίσσεται ένα παιχνίδι πόλης το οποίο υποστηρίζουμε με όλη μας την διάθεση, καθώς πιστεύουμε ότι η σύσφιξη και ο χαρακτήρας της ελληνικής οικογένειας είναι αυτό που την διαφοροποιεί από την οικογένεια σε όλες τις άλλες χώρες του κόσμου», δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Θόδωρος Μαρκόπουλος κατά τη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε την Τετάρτη 10 Μαΐου 2017.

«Ο στόχος της δράσης είναι η ανάδειξη της ανάγκης για τον ποιοτικό χρόνο που πρέπει να περνάει η οικογένεια, όπως και η σύσφιξη σχέσεων μέσα σ’ αυτήν. Αυτό μας κάνει να καταλαβαίνουμε πως όταν η οικογένεια περνάει χρόνο μαζί, ενώνεται και περνάει αντάμα και τα εύκολα και τα δύσκολα. Και αυτό ίσως είναι μια απάντηση σε όλη την πίεση που δεχόμαστε και  από την άφιξη των καταστάσεων που μας πιέζουν και από αυτό που ονομάζουμε κρίση ή πίεση άγχους. Πρέπει οπωσδήποτε να πούμε σε όλους τους συμπολίτες μας και όλους τους συνανθρώπους μας, πως πρέπει να δούμε την οικογένειά μας πιο θετικά και να περνάνε τα μέλη της οικογένειας περισσότερο χρόνο μεταξύ τους και κυρίως να μπορέσουμε να διαφυλάξουμε τον χαρακτήρα που έχει η ελληνική οικογένεια, πρόσθεσε ο κ. Μαρκόπουλος.

Παράλληλα, συνεχάρη τη Διεύθυνση της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας για την πρωτοβουλία, αλλά και όλους όσοι συνέβαλαν για την πραγματοποίησή της.

Από την πλευρά του ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Καβάλας Κωνσταντίνος Μπαντίκος, τόνισε ότι αφορμή για τη δράση στάθηκε η Παγκόσμια Ημέρα Οικογένειας που τιμάται στις 15 Μαΐου και εφαλτήριο η οικογένεια και η σύσφιξη των δεσμών μέσα σ’ αυτήν. Άλλωστε, όπως δήλωσε, τα εκπαιδευτικά προγράμματα της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης εμπεριέχουν δράσεις σαν την εν λόγω.

Η επιτυχία, όμως, της διοργάνωσης βασίζεται κυρίως στη συμμετοχή παιδιών και γονέων, καθώς τα παιχνίδια αφορούν όλες τις ηλικίες με κοινό γνώμονα να «ξαναβρούν» τα παιδιά τους γονείς και το αντίθετο, ενώ δε θα λείψουν και οι εκπλήξεις.