Συμπλοκές αντιεξουσιαστών και αστυνομικών στο κέντρο της Καβάλας

Πετροπόλεμος έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής και κυνηγητό στα στενά του Αγίου Ιωάννη-Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις στο κέντρο της πόλης

Επεισόδια και πετροπόλεμος στο κέντρο της Καβάλας την Τετάρτη 10 Μαΐου 2017 μεταξύ αντιεξουσιαστών και αστυνομικών δυνάμεων.

Όλα ξεκίνησαν περίπου στις 21:30, όταν ομάδα αντιεξουσιαστών συγκεντρώθηκε κάτω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στην οδό Βενιζέλου φωνάζοντας συνθήματα, καθώς εκείνη την ώρα πραγματοποιούνταν εκδήλωση του κόμματος.

Στο σημείο έσπευσε ισχυρή αστυνομική δύναμη, η οποία ήδη είχε αναπτυχθεί στο κέντρο της πόλης, καθώς η Αστυνομική Διεύθυνση Καβάλας είχε πληροφορίες για την αντισυγκέντρωση.

Στη θέα των αστυνομικών και της διμοιρίας των ΥΜΕΤ, η οποία προσπάθησε να τους απωθήσει από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής, οι αντιεξουσιαστές πέταξαν πέτρες προς τους αστυνομικούς και έβαλαν φωτιά σε κάδους απορριμμάτων, με τη διμοιρία να απαντάει με κρότου λάμψης και περιορισμένη ρίψη χημικών.

Λίγο πριν τις 22:00 τα πνεύματα ηρέμησαν, ωστόσο παραμένει ισχυρή αστυνομική δύναμη τόσο στο κέντρο της Καβάλας, όσο και πέριξ της κατάληψης στα στενά του Αγίου Ιωάννη.

Μέχρι και αυτήν την ώρα δεν υπάρχουν αναφορές για συλλήψεις ή προσαγωγές.