Συνάντηση εργασίας για την ανάδειξη και προβολή των αρχαιοτήτων του δήμου Παγγαίου

Σε ιδιαίτερα καλό κλίμα η ανταλλαγή απόψεων μεταξύ του δημάρχου Παγγαίου με την προϊσταμένη και την τμηματάρχη Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιολογικών Χώρων και Μουσείων στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Καβάλας-Θάσου

Σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 10 Μαΐου 2017 στο δημαρχείο Παγγαίου η ενημερωτική συνάντηση ανάμεσα στην προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Καβάλας-Θάσου Σταυρούλα Δαδάκη και την τμηματάρχη Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιολογικών Χώρων και Μουσείων στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Καβάλας-Θάσου Δημητρία Μαλαμίδου με τον δήμαρχο Παγγαίου Φίλιππο Αναστασιάδη.

Κατά τη σύσκεψη, στην οποία συμμετείχαν ο αντιδήμαρχος Χρήστος Μποσμπότης, η πρόεδρος της ΚΕΔΗΠ Αποστολία Δημητρακούδη και ο ειδικός συνεργάτης του δήμου Παγγαίου Γιάννης Τσουκαλίδης, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τις αρχαιότητες της ευρύτερης περιοχής του δήμου Παγγαίου, την προβολή, αλλά και τη σύνδεσή τους με την τοπική κοινωνία.

Ο κ. Αναστασιάδης σημείωσε χαρακτηριστικά ότι σ’ έναν δήμο με πλούσιο πολιτιστικό απόθεμα, όπως ο δήμος Παγγαίου, η από κοινού συνεργασία θεωρείται βασικό μέλημα για την προστασία και την ανάδειξη των αρχαιολογικών και ιστορικών μνημείων της περιοχής. «Ο δήμος Παγγαίου θα συνεχίσει να συνεργάζεται και να υποστηρίζει το έργο της Προϊσταμένης και των στελεχών της Εφορείας Αρχαιοτήτων με όλες του τις δυνάμεις και τα μέσα που διαθέτει», συμπλήρωσε.

Κοινή, εξάλλου, διαπίστωση αποτέλεσε η ανάγκη συντονισμού και υλοποίησης των στρατηγικών στόχων που έχουν θέσει οι δύο φορείς, προκειμένου να αξιοποιηθεί η τοπική πολιτιστική κληρονομιά.