ΠΡΟΣΟΧΗ: Επικίνδυνες «φάρσες» για εξαφάνιση ατόμων-«Εξαφάνισαν» άτομο από την Καβάλα

Δεν εξαφανίστηκε κανένας Τάσος από τη Φωλιά Καβάλας, όπως γράφτηκε σε σελίδα που κοινοποίησε μια κακόγουστη και επικίνδυνη φάρσα-Μεγάλη προσοχή στο τι διαβάζουμε και κυρίως στο τι γράφουμε στο διαδίκτυο

Επειδή κρίση δεν διέρχεται μόνο η οικονομία και η κοινωνία, αλλά και το «χιούμορ» κάποιων, θεώρησαν σκόπιμο να παίξουν με ένα ευαίσθητο θέμα, όπως είναι η εξαφάνιση ατόμων.

Η σελίδα Breaking news-chanel28 news κοινοποίησε μια δημοσίευση (ΚΑΙ με φωτογραφία) με την εξαφάνιση ενός ατόμου ονόματι Τάσου από τη Φωλιά Καβάλας, προτρέποντας τους φίλους της σελίδας σε περαιτέρω κοινοποιήσεις.

Στο πάνω μέρος και δεξιά, δε, της εν λόγω δημοσίευσης αναγράφεται το μήνυμα ότι «παίσατε θύμα φάρσας-φτιάξτε μια ιστορία και πειράξτε τους φίλους σας», ωστόσο η επιλογή του εν λόγω θέματος για «φάρσα» είναι τουλάχιστον εγκληματική, πέρα από κακόγουστη.

Ήδη, μάλιστα, πολλοί είναι εκείνοι που είτε κοινοποίησαν την «είδηση» της εξαφάνισης είτε επικοινώνησαν με ιστοσελίδες της Καβάλας προκειμένου να μάθουν περισσότερα ή να βοηθήσουν στο να… βρεθεί το παιδί που αναφέρεται στη «φάρσα».

ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ στο τι διαβάζουμε και κυρίως στο τι κοινοποιούμε ή ποιο θέμα επιλέγουμε για να κάνουμε χαβαλέ. Η επί ματαίω κινητοποίηση αρχών και το παιχνίδι με την ανθρώπινη ζωή επισείει ποινικές κυρώσεις, ακόμα κι αν κάνουμε οι ίδιοι φάρσα χρησιμοποιώντας με «θύμα» τον εαυτό μας.