Ελληνική Μαθηματική Εταιρία-παράρτημα Καβάλας: Διακρίσεις μαθητών και βραβεύσεις

Το πρωί της Κυριακή 14 Μαΐου 2017 στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας «Βασίλης Βασιλικός» πραγματοποιήθηκε η βράβευση των μαθητών Γυμνασίου και Λυκείου της Καβάλας που πέρασαν στην Β’ και Γ’ φάση του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Μαθηματικών της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρίας.

Όπως είπε ο πρόεδρος του παραρτήματος Καβάλας της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρίας Βασίλης Τσιάντος: «Έχουμε 24 μαθητές που πέρασαν στη Β’ φάση και 3 μαθητές στη τελική φάση που έγινε στην Αθήνα. Ένας από αυτούς είναι από την Καβάλα. Έχουμε διακρίσεις από το Νομό μας και η προσπάθειά μας ως τοπικό παράρτημα της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρίας είναι να αυξάνεται το ποσοστό των μαθητών που συμμετέχουν αρχικά και που πετυχαίνουν στην συνέχεια στους διαγωνισμούς».

Με την ευκαιρία της  βράβευσης καλεσμένος στην εκδήλωση ήταν και καθηγητής του Παιδαγωγικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Πατρών Γιώργος Σταμέλος που μίλησε για την αξιολόγηση στην εκπαίδευση.

«Είναι ένα σημαντικό θέμα και η γνώμη είναι πως θα πρέπει να ξεκινήσουμε να συζητάμε αυτά τα θέματα ταμπού ώστε όταν έρθει εκείνη η ώρα να είμαστε προετοιμασμένοι. Θυμόμαστε ότι υπήρξαν πολλές αντιδράσεις και μεγάλες δυσκολίες όταν βγήκε ο νόμος το 2005 μέχρι το 2010, αλλά σήμερα οι πρυτάνεις έχουν βγάλει ανακοίνωση στην τελευταία τους σύνοδο που είναι θετική υπέρ της υπηρεσίας που κάνει τις αξιολογήσεις», δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Σταμέλος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο ξεκίνημα της εκδήλωσης υπήρξε μια μουσική «παρέμβαση» από ένα σύνολο κιθάρας μαθητών του Μουσικού Σχολείου Καβάλας και σπουδαστών του Ωδείου Νεάπολις. Άλλωστε τα μαθηματικά και η μουσική έχουν πολύ μεγάλη σχέση μεταξύ τους, καθώς από την αρχαιότητα ακόμη αλληλεπιδρούν σε διάφορα επίπεδα.