Οι προτροπές για περιβαλλοντική ευσυνειδησία καταλήγουν στην… ανακύκλωση (φωτογραφίες)

Μπλε κάδοι γεμάτοι συμβατικά σκουπίδια στις γειτονιές της Καβάλας υπενθυμίζουν ότι το ζήτημα της ανακύκλωσης είναι θέμα Παιδείας και ευσυνειδησίας

Ξεχειλίζουν οι κάδοι ανακύκλωσης… Αλλά ξεχειλίζουν από συμβατικά σκουπίδια και όχι μόνο από ανακυκλώσιμα υλικά, όπως δείχνουν και οι παρακάτω φωτογραφίες.

Η εικόνα ενός μπλε κάδου σε γειτονιά της Καβάλας και συγκεκριμένα επί της οδού Αριστείδου Στάνη είναι χαρακτηριστικό δείγμα της εικόνας που παρουσιάζουν κι άλλοι κάδοι ανακύκλωσης σε γειτονιές της πόλης.

Και προφανώς η ευθύνη δεν βαραίνει την αρμόδια υπηρεσία της υπηρεσίας Καθαριότητας του δήμου Καβάλας, αλλά κυρίως τους πολίτες, που ανάμεσα σε έναν μπλε και σε έναν πράσινο κάδο που βρίσκονται δίπλα δίπλα, προτιμούν να γεμίσουν με συμβατικά σκουπίδια τον μπλε κάδο, αφήνοντας τον πράσινο σχεδόν άδειο, ενώ όσα σκουπίδια δεν χωράνε τα πετάνε πίσω από… τους κάδους.

Το μόνο πράγμα τελικά ανακυκλώνεται είναι η προτροπές για περιβαλλοντική ευσυνειδησία και στον κάδο σκουπιδιών καταλήγει απευθείας η Παιδεία για ορθή χρήση των απορριμμάτων. Υπάρχει πολύς δρόμος ακόμα