Στάση στην Καβάλα για τους ακτιβιστές που ξεκίνησαν από το Βερολίνο για να πάνε στο Χαλέπι με… τα πόδια!

Για λιγότερο από 48 ώρες θα παραμείνει στην πόλη η πορεία Civil March for Aleppo που ξεκίνησε στις 26 Δεκεμβρίου 2016 από τη Γερμανία

Ξεκίνησαν στις 26 Δεκεμβρίου 2016 από το Βερολίνο της Γερμανίας με σκοπό να φτάσουν στο Χαλέπι της Συρίας περπατώντας! Μία ομάδα απλών πολιτών (φοιτητές, εργαζόμενοι, οικογενειάρχες, νέοι αλλά και μεγαλύτεροι σε ηλικία, Ευρωπαίοι και όχι μόνον) αποφάσισαν να γίνουν ακτιβιστές και να δράσουν με έναν τρόπο διαφορετικό για τον πόλεμο στη Συρία…

Η πορεία τους -Civil March for Aleppo- «πέρασε» την Τρίτη 2 Μαΐου 2017 τα ελληνικά σύνορα. Το βράδυ της Τετάρτης 17 Μαΐου αναμένεται η άφιξή των CMFA στην Καβάλα όπου πρόκειται να παραμείνουν για δύο μέρες. Όπως σε κάθε τους «σταθμό», έτσι και στην πόλη μας, οι άνθρωποι αυτοί θα προσπαθήσουν να επικοινωνήσουν με πολίτες και να τους ευαισθητοποιήσουν για την εκστρατεία τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πρωί της Πέμπτης 18 Μαΐου αναμένεται να δοθεί μία συνέντευξη Τύπου στα τοπικά ΜΜΕ, ενώ την Παρασκευή 19 Μαΐου, ημέρα αναχώρησής τους, αναμένεται να διοργανωθεί μία εκδήλωση κατά την οποία οι Καβαλιώτες θα έχουν την ευκαιρία να περπατήσουν μαζί με τους CMFA καθώς θα αποχωρούν, να τους… «ξεπροβοδίσουν» δηλαδή, δηλώνοντας τη στήριξη στην προσπάθειά τους.

«Αρνούμαστε να ανεχτούμε την κατάσταση στη Συρία αθόρυβα και παθητικά! Αποσύρουμε τη συγκατάθεσή μας στον πόλεμο και τους σκοτωμούς! Είμαστε έτοιμοι να αρνηθούμε την αδυναμία μας μπροστά στα όσα συμβαίνουν! Θέλουμε να πάμε και να βοηθήσουμε ανθρώπους σαν κι εμάς που απλά δεν ήταν τόσο τυχεροί ώστε να έχουν γεννηθεί στο Βερολίνο, το Παρίσι ή το Λονδίνο…», αναφέρουν μεταξύ άλλων στο αρχικό τους κάλεσμα οι CFMA, οι οποίοι ξεκίνησαν από το Βερολίνο και έχουν σκοπό να φτάσουν στο Χαλέπι διασχίζοντας τον «δρόμο των προσφύγων», αλλά… προς την αντίθεση κατεύθυνση.

Δείτε το αρχικό βίντεο που ανέβασαν στο YouTube και το οποίο συγκέντρωσε τον βασικό πυρήνα των ανθρώπων που, τεσσεράμιση μήνες τώρα, συνεχίζουν να… περπατάνε!

Η Ελλάδα είναι η έβδομη χώρα μέσα από την οποία «περνάει» η πορεία Civil March for Aleppo. Έχουν ήδη προηγηθεί (μετά τη Γερμανία) η Τσεχία, η Αυστρία, η Σλοβενία, η Κροατία, η Σερβία, η FYROM και ακολουθεί η Τουρκία και, φυσικά, η Συρία.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, από τον περασμένο Δεκέμβριο μέχρι και σήμερα, περίπου 3.000 άτομα έχουν «ακολουθήσει» την πορεία Civil March for Aleppo. Ο βασικός πυρήνας (μερικές δεκάδες) παραμένει, ενώ πολλοί είναι εκείνοι που τους ακολουθούν για κάποιες μέρες ή και μήνες…