Απεργία: Κάλεσμα από την πλατεία Καπνεργάτη προς τους βουλευτές Καβάλας να μην ψηφίσουν τα νέα μέτρα (φωτογραφίες)

Λίγος ο κόσμος στη συγκέντρωση ΑΔΕΔΥ-ΓΣΕΕ με την πλειοψηφία να αποτελείται από τους απολυμένους της ΒΦΛ και εργαζόμενους στα Πετρέλαια-Μικρή και η απεργιακή συμμετοχή των εργαζομένων σε Δημόσιο και Ιδιωτικό τομέα στην Καβάλα

Ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 12:00 η απεργιακή συγκέντρωση στην πλατεία Καπνεργάτη και η πορεία της ΑΔΕΔΥ, της ΓΣΕΕ και του ΕΥΚ Καβάλας, στο πλαίσιο των προγραμματισμένων πανελλαδικών κινητοποιήσεων της Τετάρτης 17 Μαΐου 2017.

Με πλειοψηφία τους απολυμένους της ΒΦΛ και τους εργαζόμενους στα Πετρέλαια, η συγκέντρωση απαρτίζονταν από συμβασιούχους εργαζόμενους στον δήμο Καβάλας, εκπροσώπους εργατικών σωματείων και επιστημονικών και εργασιακών φορέων, άνεργους και από το μπλοκ των αντιεξουσιαστών, με σκοπό τη διαμαρτυρία ενάντια στη ψήφιση του νέου πολυνομοσχεδίου στη Βουλή την Πέμπτη 18 Μαΐου 2017, αποτέλεσμα της νέας συμφωνίας με τους δανειστές.

«Οι πολιτικοί δεν έχουν πάρει χαμπάρι τι συμβαίνει. Και γιατί να το κάνουν άλλωστε; Έχουν βιώσει τι σημαίνει ανεργία; Έχουν βιώσει τι σημαίνει να είσαι κάθε μέρα πιο φτωχός και να μην έχεις αξιοπρέπεια; Ό,τι έκαναν οι προηγούμενες κυβερνήσεις κάνει και η σημερινή. Εμπορεύτηκαν την ελπίδα των εργαζομένων και όλης της κοινωνίας και μας φέρνουν ένα 4ο Μνημόνιο. Πόσο ακόμα θα αντέξει αυτή η κοινωνία; Που είναι η Αριστερή κυβέρνηση που φώναζε στις πλατείες ότι όλα αυτά θα καταργηθούν;

»Πάνε να κρύψουν το πραγματικό περιεχόμενο της συμφωνίας με τους δανειστές, τα 5,5 δισ. που θα φορτωθούν στις πλάτες τους οι πολίτες, όλοι εμείς. Το μοναδικό όπλο που μας έμεινε είναι οι απεργίες, ενώ το μήνυμα που στέλνουμε σήμερα προς την κυβέρνηση είναι ο λαός τους ψήφισε για να  βγάλουν τη χώρα από το αδιέξοδο και όχι να εξυπηρετούν τα συμφέροντα των δανειστών», δήλωσε ο πρόεδρος του ΕΥΚ Καβάλας Ευθύμης Μακρογιάννης.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος Καβάλας της ΑΔΕΔΥ Τάσος Ιωαννίδης, τόνισε κατά τον χαιρετισμό του ότι «στόχο έχουν τη συρρίκνωση του Δημοσίου και ουσιαστικά προωθούν τη δημιουργία ενός κράτους που στην ουσία θα εποπτεύει τις αρμοδιότητες που θα ασκούν ιδιωτικές εταιρίες, ενώ για τις ανάγκες του θα προσλαμβάνει εργαζόμενους με ελαστικές σχέσεις εργασίας. Μιλάμε για ένα 4ο Μνημόνιο που θα καταληστέψει κι άλλο τον ελληνικό λαό, θα ξεπουλήσει δημόσιες περιουσίες και θα περιορίσει συνδικαλιστικές δράσεις και εργασιακά δικαιώματα. Καλούμε τους βουλευτές της Καβάλας να μη ψηφίσουν τα νέα μέτρα.

Αμέσως μετά ακολούθησε πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Να σημειωθεί, πάντως, ότι η συμμετοχή στην απεργία των εργαζομένων στον Δημόσιο και στον Ιδιωτικό τομέα στην Καβάλα ήταν ασθενική, ακολουθώντας τον παλμό και της απεργιακής συγκέντρωσης.

Δείτε παρακάτω φωτογραφίες από την συγκέντρωση και την πορεία.