ΠΑΜΕ Καβάλας: Από τη συγκέντρωση της 17ης Μαΐου «σκυτάλη» στο συλλαλητήριο της Πέμπτης 18 Μαΐου (φωτογραφίες)

Οι δυνάμεις του ΚΚΕ ανασυντάσσονται αποφασισμένες να εντείνουν τον αγώνα και πέρα από τις προγραμματισμένες απεργίες και συγκεντρώσεις, καλώντας τον κόσμο στο πλευρό τους

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Ελευθερίας και πορεία πραγματοποίησαν μέλη του ΠΑΜΕ και της ΠΑΣΕΒΕ Καβάλας, στο πλαίσιο της πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας που κηρύχτηκε για την Τετάρτη 17 Μαΐου 2017.

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο αντιπρόεδρος του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Καβάλας και εκλεγμένος στο ΔΣ του ΕΥΚ Καβάλας με την παράταξη «Ταξική Ενότητα» που υποστηρίζεται από το ΠΑΜΕ Γιάννης Γιαγκίδης, ο οποίος μίλησε για την ανάγκη ταξικής πάλης ενάντια σε όλους όσοι βάλλουν κατά της εργατικής τάξης, έχοντας «συμπαραστάτες» την ΑΔΕΔΥ, την ΓΣΕΕ και τους Εμπορικούς Συλλόγους που τάσσονται, όπως είπε, στο πλευρό των δανειστών, της κυβέρνησης, των μονοπωλίων και των μεγαλοεπιχειρηματιών.

Το μέλος του ΠΑΜΕ και εκλεγμένος στο ΔΣ του ΕΥΚ Καβάλας με την παράταξη της Ταξικής Ενότητας Αναγνώστης Καραμπατζάκης κατά τον σύντομο χαιρετισμό του τόνισε ότι «για ακόμη μια φορά βλέπουμε το πρόσωπο της κυβέρνησης και τον σκοπό της, που θέλει να υπηρετήσει το μεγάλο κεφάλαιο και τους μεγαλοεπιχειρηματίες και ψηφίζει βάρβαρα μέτρα και όλα τα φορτώνει στους εργαζόμενους», ενώ πληροφόρησε ότι το απόγευμα της Πέμπτης 18 Μαΐου στις 19:00 θα γίνει συλλαλητήριο στη κεντρική πλατεία της Καβάλας ενάντια στα νέα μέτρα που θα ψηφίζονται εκείνη την ώρα από το Ελληνικό Κοινοβούλιο.

Αναλυτικά το κάλεσμα για το συλλαλητήριο

Ξεσηκωμός-Οργάνωση-Αγώνας

Η σημερινή μεγάλη πανεργατική-πανελλαδική απεργία και συγκεντρώσεις, δίνουν τη σκυτάλη τους στις κινητοποιήσεις της Πέμπτης, μέρα ψήφισης του αντιλαϊκού πακέτου των νέων βάρβαρων μέτρων, στη Βουλή. Η Γραμματεία Ν. Καβάλας του ΠΑΜΕ καλεί όλους τους εργαζόμενους, τη νεολαία, τους ανέργους, τον εργαζόμενο λαό σε μαζική συμμετοχή στο αυριανό συλλαλητήριο στις 7:00μμ στην Κεντρική Πλατεία.

Κανένας συμβιβασμός με τη νέα συμφωνία-ληστεία, το 4ο  μνημόνιο

Να καταδικάσουμε την κυβερνητική πολιτική και την ενιαία γραμμή των κομμάτων που στήριξαν το τρίτο μνημόνιο, που στηρίζουν την πολιτική των μονοπωλίων και το σύστημα της άγριας εκμετάλλευσης και ευθύνονται για τη διαρκή εξαθλίωση της ζωής μας.

Παίρνουμε την επιτυχία της οργάνωσης της πάλης στα χέρια μας, προσπερνώντας τον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό, τις πλειοψηφίες σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, που αποτελούν τον πιο συνεπή σύμμαχο του ΣΕΒ και των άλλων εργοδοτικών οργανώσεων.

Όλοι μαζί με τα ταξικά συνδικάτα, για να βάλουμε φρένο στη διαρκή εξαθλίωση της ζωής μας, να διεκδικήσουμε την αναπλήρωση των απωλειών μας, να αγωνιστούμε για νέες διεκδικήσεις με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας.