«Έβρεξε» πέτρες στο ΤΕΙ ΑΜ-Θ εν ώρα μαθήματος

Πληροφορίες αναφέρουν ότι 2 άτομα εισέβαλαν σε αίθουσα διδασκαλίας και επιτέθηκαν σε έναν φοιτητή, ενώ μια πέτρα πέρασε ελάχιστα εκατοστά από το κεφάλι καθηγήτριας-Καταδίκη του περιστατικού από τη διοίκηση του Ιδρύματος

Ένα πρωτόγνωρο περιστατικό-τουλάχιστον για τα δεδομένα της Καβάλας-έλαβε χώρα το μεσημέρι της Πέμπτης 18 Μαΐου 2017 στο ΤΕΙ ΑΜ-Θ.

Πιο συγκεκριμένα, περί τις 14:30 και κατά την ώρα μαθήματος σε αίθουσα του Ιδρύματος, ένας φοιτητής βγήκε για λίγο έξω, όπου σύμφωνα με πληροφορίες, διαπληκτίστηκε με δύο άτομα και στη συνέχεια επέστρεψε στο μάθημα.

Λίγη ώρα αργότερα εισέβαλαν στην αίθουσα τα εν λόγω άτομα και άρχισαν να πετάνε πέτρες προς τον φοιτητή με τον οποίο διαπληκτίστηκαν-σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες-ενώ μια πέτρα πέρασε πολύ κοντά από το κεφάλι της καθηγήτριας που έκανε μάθημα.

Αμέσως μετά τα εν λόγω άτομα έφυγαν από την αίθουσα και δε δόθηκε κάποια συνέχεια. Ωστόσο ο φοιτητής στον οποίο έγινε η επίθεση είναι αποφασισμένος να καταγγείλει το γεγονός στην αστυνομία, ενώ ήδη έχει ενημερωθεί η διοίκηση του Ιδρύματος από την καθηγήτρια η οποία ήταν παρούσα στο περιστατικό.

Θανάσης Μητρόπουλος: Δε θα επιτρέψουμε τέτοια περιστατικά

Ο πρόεδρος του ΤΕΙ ΑΜ-Θ Θανάσης Μητρόπουλος σε δηλώσεις του στο KAVALAPOST τονίζει ότι τόσο ο ίδιος όσο και τα υπόλοιπα μέλη της διοίκησης, αλλά και το εκπαιδευτικό και διοικητικό προσωπικό δε θα επιτρέψουν την επανάληψη ανάλογων περιστατικών.

«Είμαστε αποφασισμένοι-και εγώ προσωπικά-να μην επιτρέψουμε να λύνονται προσωπικές διαφορές μέσα στο Ίδρυμα και θα το κάνουμε με όλες μας τις δυνάμεις. Είναι απαράδεκτο αυτό που συνέβη σήμερα στο ΤΕΙ», σημειώνει ο κ. Μητρόπουλος.

Παράλληλα, τόνισε ότι θα περιμένει να γίνει επίσημη καταγγελία από τον παθόντα φοιτητή στις αρμόδιες αρχές, προκειμένου και ο ίδιος να μάθει ακριβώς τι συνέβη.