Ολοκληρώθηκαν οι επετειακές εκδηλώσεις για την απελευθέρωση του Παγγαίου (φωτογραφίες)

Ο καιρός έκανε το χατίρι των διοργανωτών και τελέστηκαν κανονικά οι επιμνημόσυνες δεήσεις και οι καταθέσεις στεφάνων στα Μνημεία των πεσόντων σε διάφορα σημεία του δήμου

Ολοκληρώθηκαν το απόγευμα της Κυριακής 21 Μαΐου 2017 οι επετειακές εκδηλώσεις για την Απελευθέρωση του Παγγαίου. Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν το πρωί στην Τοπική Κοινότητα Δωματίων με την επιμνημόσυνη δέηση, χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Ελευθερούπολης κ. Χρυσοστόμου και ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο πεσόντων του 20ου Συντάγματος Πεζικού στη μάχη των Δωματίων την 26η Απριλίου 1913.

Στεφάνια κατέθεσαν ο δήμαρχος Παγγαίου Φίλιππος Αναστασιάδης, ο περιφερειακός σύμβουλος ΑΜ-Θ Χρήστος Γάκης, ο λοχίας Πυροβολικού Απόστολος Παναγιωτίδης, ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Δωματίων Νίκος Δεληχορμούζης και εκπρόσωπος του Πολιτιστικού Συλλόγου Δωματίων «Το Γεφύρι». Οι εκδηλώσεις έκλεισαν με την τήρηση ενός λεπτού σιγής και την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

Δείτε παρακάτω φωτογραφίες από τις εκδηλώσεις στην Τοπική Κοινότητα Δωματίων.

Ακολούθησαν αντίστοιχες εκδηλώσεις μνήμης στο Μνημείο Μάχης του οικισμού «Δημαράς» της Δημοτικής Ενότητας Πιερέων, με καταθέσεις στεφάνων από τους κ. κ. Αναστασιάδη, Γάκη και Παναγιωτίδη, τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Σιδηροχωρίου Σωτήρη Κρητικό και από την εκπρόσωπο του Πολιτιστικού Συλλόγου Σιδηροχωρίου.

Δείτε παρακάτω φωτογραφίες από τις εκδηλώσεις στον οικισμό «Δημαράς» του δήμου Παγγαίου.

Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν το απόγευμα στο Μνημείο Μάχης του οικισμού Εξοχής της Δημοτικής Ενότητας Ελευθερούπολης και στο Μνημείο στην πλατεία της Τοπικής Κοινότητας Παλαιοχωρίου, ενώ παρά τους φόβους των διοργανωτών, ο καιρός υπήρξε σύμμαχος και δεν έβρεξε την ώρα των εκδηλώσεων.