Με τον Ελληνισμό της Ίμβρου η Δήμητρα Τσανάκα

Προσκεκλημένη του Εκπαιδευτικού & Πολιτιστικού Συνδέσμου Ίμβρου η δήμαρχος Καβάλας

Την Ίμβρο επισκέφθηκε η δήμαρχος Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα, μετά από πρόσκληση του Εκπαιδευτικού & Πολιτιστικού Συνδέσμου Ίμβρου, στο πλαίσιο της τελετής εγκαινίων των αθλητικών εγκαταστάσεων του Ελληνικού Γυμνασίου και Λυκείου της Ίμβρου που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 17 Μαΐου 2017, παρουσία του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου.

Τη δήμαρχο συνόδεψαν ο Προϊστάμενος της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Καβάλας Απόστολος Βαγενάς, ο Διευθυντής τους Μουσικού Σχολείου Καβάλας Ιωάννης Κακάρας, καθηγητές, μαθητές και εκπρόσωποι του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Μουσικού Σχολείου Καβάλας και ο Πρόεδρος της Θρακικής Εστίας Καβάλας Νικόλαος Τσουμπάκης.

Την Πέμπτη 18 Μαΐου 2017 διοργανώθηκε από το δήμο Καβάλας, το Μουσικό Σχολείο Καβάλας και τον Εκπαιδευτικό & Πολιτιστικό Σύνδεσμο Ίμβρου στο Αμφιθέατρο του Σχολικού Συγκροτήματος Αγριδίων Ίμβρου, μουσική εκδήλωση αφιερωμένη στον κορυφαίο συνθέτη Μάνο Χατζιδάκι, με τίτλο «Καλησπερίζοντας τον Κύριο Μάνο στην Ίμβρο…», με τη συμμετοχή της διεθνούς φήμης σοπράνο Σόνιας Θεοδωρίδου.

Την εκδήλωση τίμησαν, μεταξύ άλλων, με την παρουσία τους, ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.Βαρθολομαίος, ο Μητροπολίτης Ίμβρου-Τενέδου κ. Κύριλλος, ο Έπαρχος της Ίμβρου και ο Αντιπρόεδρος της Ιμβριακής Ένωσης Αθηνών.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της στην Ίμβρο η Δήμαρχος είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον Δήμαρχο της Ίμβρου και τον Έπαρχο της Ίμβρου, ενώ την Πέμπτη το πρωί μοίρασε σχολικά είδη στους μαθητές του Ελληνικού δημοτικού σχολείου στο χωριό Αγ. Θεόδωροι, συνοδευόμενη από τον Οικουμενικό Πατριάρχη.