Μια διαφορετική ιστορία για τα αδέσποτα από τη Νέα Πέραμο Καβάλας

Μια πραγματική απόδειξη του γεγονότος ότι το μητρικό ένστικτο είναι κοινό για ανθρώπους και ζώα-Η ομάδα Υιοθεσίες Αδέσποτων Ελευθερών Καβάλας κάνει έκκληση για βοήθεια στην οικογένεια των αδέσποτων

Το θέμα των αδέσποτων έχει απασχολήσει πολλές φορές την Καβάλα και δη τη Νέα Πέραμο. Αυτή τη φορά, εκτός του ότι χρήζει ενεργής συμμετοχής του κόσμου για βοήθεια σε υιοθεσία μικρών αδέσποτων και για στήριξη για την τροφή τους, η ιστορία που κοινοποίησε πριν από μερικές μέρες η ομάδα Υιοθεσίες Αδέσποτων Ελευθερών Καβάλας μάς κάνει να καταλάβουμε για ακόμα μια φορά στην πράξη ότι κάποια ένστικτα είναι κοινά σε ανθρώπους και ζώα και ειδικά όταν πρόκειται για ένστικτα επιβίωσης, όπως είναι το μητρικό.

Για του λόγου το αληθές, διαβάστε παρακάτω τη μικρή ιστορία, η οποία περιέχει και τα στοιχεία για βοήθεια του κόσμου στο έργο της ομάδας.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΑΝ ΟΜΑΔΑ ΣΤΗΝ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗ ΘΕΣΗ να σας ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΟΥΜΕ ότι σήμερα καταφέραμε να παγιδεύσουμε και να διασώσουμε την ΓΚΡΟΦΟΝΟ-ΚΑΝΙΣΟΥΛΑ στη ΝΕΑ ΠΕΡΑΜΟ ΚΑΒΑΛΑΣ…

Επί 6μηνο και πλέον κινούνταν στην περιοχή στην είσοδο του χωριού…

Περιφερόταν μόνη σε άθλια κατάσταση φοβισμένη και συνεχώς κυνηγημένη από την αγωνία της για επιβίωση… Ήταν σε διαρκή κίνηση και δεν εμπιστευόταν κανέναν, έψαχνε τροφή νερό, παρεάκια, άλλα ζώα, σημεία σίτισης, καταφύγιο, θαλπωρή…

Την βλέπαμε, την βλέπανε αλλά κανένας δεν ασχολιόταν μαζί της θεωρώντας λανθασμένα φυσικά ότι ανήκει σε κάποιον και απλά την αφήνει ελεύθερη στη βόλτα όπως κάνουν πολλοί…

Μετά από επιμονή της φίλης μας και μέλος Ελένη Βρακά και αφού και άλλη κυρία εκδήλωσε ενδιαφέρον για το ζώο, αποφασίσαμε να βοηθήσουμε… Είχαμε ειδοποιηθεί και πριν καιρό φίλη της σελίδος μας όταν η μικρή κινδύνεψε να πατηθεί από διερχόμενο λεωφορείο αλλά μας είπαν λανθασμένα και αόριστα ότι ανήκει σε κάποιον/κάποια πίσω από την κεντρική οδό.

Προσπαθήσαμε να μαζέψουμε πληροφορίες μέσω facebook με ανάρτηση στη σελίδα αλλά και γυρνώντας στις γειτονιές και τηλεφωνώντας σε φίλους της εκεί περιοχής. Η κατάληξη παρακολούθηση του ζώου επί 2ήμερο… Βρήκαμε ότι κινείται μέσα σε συστοιχία δέντρων και την ακολουθήσαμε. Μάλιστα κατέβηκε στα μισά της μεταξύ μας απόστασης και μας «μάλωσε» γαυγίζοντάς μας επίμονα. Αυτό κίνησε υποψίες ότι έχει μωράκια εφόσον κρεμόντουσαν και στηθάκια αλλά στον 1ο έλεγχο του χώρου δεν βρήκαμε.

Σήμερα μέλη μας άφησαν γατοπαγίδα και σε μισή ώρα που επέστρεψαν το ζώο ήταν μέσα πιασμένο… Έτσι άμεσα εξετάστηκε στο Κτηνιατρείο Σοφίας Καρυοφυλλίδου.

Η μικρή διέψευσε τους δικούς μας φόβους ότι θα είναι επιθετική, θα δαγκώνει, θα είναι φοβική. Από την 1η στιγμή δέχτηκε, το ΑΓΓΙΓΜΑ, τα ΧΑΔΙΑ και είχε μια γλυκιά ΗΡΕΜΙΑ σαν να ήξερε ότι επιτέλους σώθηκε, σαν να μας περίμενε …

Ιατρικά δεδομένα βάρος: 5.200

Μicrochip: Έχει αλλά είναι αδήλωτο

ΕΓΙΝΕ εξωτερική αποπαρασίτωση με χάπι

ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ ΑΝ ΔΕΝ ΒΡΕΘΕΙ ιδιοκτήτης: αιματολογικές εξετάσεις, ανάρτηση υιοθεσίας κλπ

Παράλληλα, το περιποιήθηκαν στο Pet Spa Κομμωτήριο Σκύλων του φίλου Παναγιώτη Σαμοθράκη.

ΚΑΙ ΤΩΡΑ Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΚΠΛΗΞΗ!

Κατά την κτηνιατρική εξέταση διαπιστώθηκε ότι η μικρή είχε γάλα και η γιατρός συνέστησε να την πάμε πίσω με πολύ μακρύ λουράκι μήπως είχε μωρά. ΟΠΕΡ ΚΑΙ ΕΓΕΝΕΤΟ! Μέλος μας την πήγε πίσω στην πλαγιά στα δέντρα και η μικρή ΑΜΕΣΩΣ όπως βλέπουμε στις ταινίες ένα πράμα και σε πολλά βιντεάκια διασώσεων, την οδήγησε ΚΑΡΦΙ μέσα στους θάμνους στα μωρά! 4 στον αριθμό, 3 μπεζ και ένα μαύρο, 2 αγόρια και 2 κοριτσάκια!!! Μωρούλια που ακόμα δεν περπατάνε, στρουμπουλά και τρισχαριτωμένα.

Χαρά η ΜΑΝΟΥΛΑ τους σαν να έλεγε ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ, ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ…!!! ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ μου… Μεγάλη η χαρά, η συγκίνηση να βλέπεις κάτι τέτοιο και να συμμετέχεις ενεργά σε αυτό ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ να βλέπεις τον αγώνα μιας μάνας και να αντιλαμβάνεσαι τι αγωνία, τι περνούσε εκεί έξω φοβισμένη, ταλαιπωρημένη, ΜΟΝΗ!!!

ΟΛΗ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ μεταφέρθηκε με ευλάβεια στο φιλόξενο σπίτι της φίλης και μέλος μας Ελένης που δεν έκρυβε τη συγκίνησή της για αυτά τα ψυχόνια… Η Ελένη και η φίλη της που ήταν η αιτίες να σωθεί αυτή η μικρή πανέμορφη οικογένεια.

Είναι σίγουρη η ΟΜΑΔΑ μας ότι θα βρεθούν οικογένειες για αυτά τα όμορφα πλασματάκια μανούλα και κουτάβια όταν θα είναι ο κατάλληλος χρόνος… Θα σας ενημερώσουμε με νέα ανάρτηση.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ εκ μέρους της μανούλας όσους νοιάστηκαν και έτρεξαν για αυτήν.

Μακάρι πολλά ταλαίπωρα πλασματάκια να έχουν την δική της τύχη αν και θα προτιμήσουμε καλύτερα να ευχηθούμε να μην καταλήγουν τα 4ποδάκια ΑΔΕΣΠΟΤΑ για κανένα λόγο: είτε γιατί χάθηκαν-το έσκασαν, είτε από εγκατάλειψη, είτε από απλή αδιαφορία.

ΔΕΚΤΗ όποια βοήθεια σε καλής ποιότητας κροκετούλα και κονσερβούλες να πάρει τα πάνω της η ΜΑΝΑ να θηλάσει τα μωρά και να ενισχυθεί ο οργανισμός της. Επίσης να εμβολιαστεί και να γίνουν οι απαραίτητες αιματολογικές εξετάσεις!

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΠΟΛΥ όχι μόνο ΜΠΡΑΒΟΟΟ. Τα ΜΠΡΑΒΟΟ δεν ταίζουν τα αδεσποτάκια… Η κροκετούλα το κάνει και η συνεισφορά ΟΛΩΝ! Όποιος το ζητήσει και από μακριά θα του δώσουμε λογαριασμό του κτηνιατρείου να καταθέσει τον οβολό του…

ΟΛΟΙ μαζί μπορούμε χρειαζόμαστε τη δική σας βοήθεια για να ανταποκρινόμαστε.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ με Inbox…

Βοήθησαν ήδη την γλυκιά σκυλο-οικογένεια:

1) Ιωάννα Φλούρου δίνοντας χρηματικό ποσό με το οποίο θα αγοραστούν κονσερβούλες για ανάμειξη με την κροκέτα ..

2) Chrysa Gkodia η οποία δώρισε 5 κιλά κροκέτας Mojestic εξαιρετικής ποιότητας …

3) 20 ευρώ για τροφές από την φίλη Χ.Φ. στο λογαριασμό του κτηνιατρείου

Υ.Γ.: Η μικρή έχει πλέον ΟΝΟΜΑ : «HΡΩ» ως ηρωίδα μάνα στον αγώνα της επιβίωσης εκεί έξω! Εξαιρετική επιλογή Ελένη Βρακά.