Όλα έτοιμα για το 1ο Φεστιβάλ Παιχνιδιού στην Καβάλα

Την Πέμπτη 25 και την Παρασκευή 26 Μαΐου 2017 το πάρκο Φαλήρου θα φιλοξενήσει πάνω από 55 Δημοτικά Σχολεία, 2.100 και πλέον μαθητές και δεκάδες εθελοντές, αλλά κυρίως δεκάδες δράσεις με επίκεντρο το παιδί, τη διασκέδαση και την εκπαίδευση

Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών και ο δήμος Καβάλας, συνδιοργανώνουν το 1ο Φεστιβάλ Παιχνιδιού 25-26 Μαΐου στο πάρκο Φαλήρου, υλοποιώντας μια ιδέα που «τρέχει» εδώ και χρόνια αλλά τώρα ήρθε η ώρα να υλοποιηθεί, με την προσδοκία να γίνει θεσμός.

«Ο δήμος Καβάλας στηρίζει αυτή την προσπάθεια και δράσεις που έχουν να κάνουν με τα παιδιά και την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και τους δασκάλους. Τα παιδιά θέλουμε να βγουν από τα σπίτια τους, να δραστηριοποιηθούν, να ομαδοποιηθούν με παιχνίδια που έχουν να κάνουν με τη γνώση και την ομαδικότητα», δήλωσε η αρμόδια αντιδήμαρχος Καβάλας Μαρία Φραντζεσκάκη κατά τη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε την Τρίτη 23 Μαΐου 2017.

«Θεωρώντας ότι το παιχνίδι είναι συστατικό στοιχείο μιας επιθυμητής ανάπτυξης του παιδιού, γιατί καλύπτει όλα τα επίπεδά του, τις δεξιότητές του, το νοητικό επίπεδό του, την ενεργοποίηση της φαντασίας του. Είναι μια διοργάνωσης μεγάλου εύρους, πρωινή και απογευματινή δράση με επισκέψεις παιδιών σχολικών μονάδων που θα προβούν σε δραστηριότητες, ενώ προβλέπονται και απογευματινές δράσεις για γονείς με παιδιά και όσους άλλους θα ήθελαν να συμμετάσχουν.

»Υπάρχουν μακροπρόθεσμοι στόχοι που δεν αφορούν μόνο ένα διήμερο. Στόχος μας είναι να γίνει αυτή η πρωτοπορία σε επίπεδο πόλης θεσμός και μάλιστα με τον τρόπο που το διοργανώνουμε και με τα αποτελέσματα που προσδοκούμε να έχουμε. Ευχαριστώ τους συναδέλφους εθελοντές που εργάζονται για να γίνει πράξη αυτό, όπως και τον δήμο Καβάλας», δήλωσε ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης νομού Καβάλας Κωνσταντίνος Μπαντίκος.

Τα μέλη του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Παναγιώτης Παπάζογλου και Ειρήνη Ασβεστά έδωσαν περισσότερες λεπτομέρειες για τη διοργάνωση, πληροφορώντας ότι θα συμμετάσχουν 55 σχολεία, 2.100 παιδιά και δεκάδες εθελοντές, ενώ οι δράσεις θα περιλαμβάνουν κουκλοθέατρα, κατασκευές και παιχνίδια με συγγραφείς και παιδαγωγούς από όλη την Ελλάδα, καθώς και δύο συναυλίες οι οποίες θα κλείσουν το πρόγραμμα της κάθε ημέρας.

Μπορείτε να δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα του 1ου Φεστιβάλ Παιχνιδιού στη σελίδα της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας εδώ.