57η αιμοδοσία από τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών «Στέλλα Μανώλα-Κούρτη»

Την Παρασκευή 26 και το Σάββατο 27 Μαΐου 2017 στη Λέσχη Αξιωματικών Καβάλας από τις 08:00 μέχρι τις 14:00

Την 57η εθελοντική αιμοδοσία πραγματοποιεί την Παρασκευή 26 και το Σάββατο 27 Μαΐου 2017 στη Λέσχη Αξιωματικών Καβάλας από τις 08:00 μέχρι τις 14:00 ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών και Δωρητών Οργάνων Σώματος Καβάλας «Στέλλα Μανώλα-Κούρτη».

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Γιάννης Παπαζωγράφος, τόνισε κατά τη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε την Τρίτη 23 Μαΐου 2017 ότι «θέλουμε να συγκεντρώνουμε αίμα όχι μόνο στις συγκεκριμένες ημερομηνίες αλλά καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου προκειμένου να προσφέρουμε όποτε υπάρχει ανάγκη. Επίσης, το να δεχόμαστε τους αιμοδότες μας μέσα στο Νοσοκομείο στη διάρκεια της χρονιάς, είναι πιο απρόσωπο από το να τους βλέπουμε στη διάρκεια της οργανωμένης αιμοδοσίας που γίνεται μέσα στην Λέσχη. Απλά η δουλειά του Συλλόγου είναι όλο τον χρόνο.

»Σε επίπεδο τοπικό, δηλαδή Καβάλας, ξέρω ότι το Νοσοκομείο μας έχει επάρκεια. Αλλά σε εθνικό επίπεδο έχουμε έλλειψη και νομίζω ότι πρέπει να το βλέπουμε συνολικά, εθνικά. Χρειάζεται και άλλη προσπάθεια. Και βέβαια λόγω κρίσης, λόγω όσων μας συμβαίνουν, υπάρχουν προβλήματα, αλλά πρέπει να προχωρήσουμε, να πάμε παρακάτω», δήλωσε ο κ. Παπαζωγράφος.

Στην συνέντευξη παραβρέθηκαν επίσης και μέλη πολλών Αιμοδοτικών και Πολιτιστικών Συλλόγων της πόλης που θα πάρουν μέρος στο διήμερο των αιμοληψιών.

Παράλληλα, ανακοινώθηκε και μια άλλη εκδήλωση που θα γίνει στις 14 Ιουνίου 2017, Παγκόσμια Ημέρα Αιμοδοσίας. Σ’ αυτήν θα πάρει μέρος η θεατρική ομάδα “A…live” η οποία θα παρουσιάσει θεατρικούς μονολόγους στο δημοτικό κινηματογράφο ΟΣΚΑΡ.

Η κ. Κατερίνα Φλωρέντζη που συμμετέχει στη θεατρική ομάδα τόνισε ότι αυτή η δράση έχει στόχο να φέρει κοντά στην αιμοδοσία άτομα νεαρής ηλικίας.