Ανατροπή λεωφορείου στις Σέρρες: Τέσσερις τραυματίες στο Νοσοκομείο Καβάλας

Πρόκειται για τρεις ενήλικες και ένα παιδί - Οι δύο ήδη πήραν εξιτήριο

Στις 10:20 το πρωί της Παρασκευής 26 Μαΐου 2017 διακομίστηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας τέσσερις (4) από τους συνολικά 16 τραυματίες του τροχαίου ατυχήματος που σημειώθηκε νωρίτερα την ίδια μέρα  στο 39ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Σερρών – Καβάλας στο ύψος της Αγγίστας.

Πρόκειται για τρεις ενήλικες και ένα παιδί. Οι δύο τραυματίες ήδη έχουν πάρει εξιτήριο και έχουν αποχωρήσει για τα σπίτια τους, οι άλλοι δύο θα κάνουν εισαγωγή σε Κλινική του Νοσοκομείου Καβάλας για περαιτέρω εξετάσεις, χωρίς ωστόσο να διατρέχει κάποιον κίνδυνο η ζωή τους.

Πώς έγινε το ατύχημα

Τουριστικό λεωφορείο που μετέφερε μαθητές εξετράπη δεξιά της πορείας του και ανετράπη. Σύμφωνα με την Αστυνομία, συνολικά 16 άτομα μεταφέρθηκαν στα Νοσοκομείο Δράμας (2), Σερρών (10) και Καβάλας (4), άλλα ελαφρά τραυματισμένα σε χέρια, πόδια και πρόσωπα, άλλα για προληπτικούς λόγους. Δύο από αυτά, ένα παιδί και μία γυναίκα, χρειάστηκε να απεγκλωβιστούν από την Πυροσβεστική, που έσπευσε στο σημείο με έξι οχήματα και 15 πυροσβέστες. Το λεωφορείο μετέφερε συνολικά 35 άτομα, 18 μαθητές δημοτικού, 13 συνοδούς τους και τέσσερις δασκάλους, στο πλαίσιο εκπαιδευτικής εκδρομής από το Βαμβακόφυτο Σερρών προς την Αλεξανδρούπολη.

Το λεωφορείο βρισκόταν καθ’ οδόν για ημερήσια εκδρομή, όταν ένα φορτηγό έκλεισε το δρόμο στο λεωφορείο, με αποτέλεσμα αυτό να βγει από την πορεία του και να ανατραπεί. Ο οδηγός της νταλίκας δεν παρέμεινε στο σημείο αλλά διέφυγε και αναζητείται από τις αρχές.