Επιστολή στην Εγνατία Οδό ΑΕ: Καλά τα διόδια, αλλά τι γίνεται με την ασφάλεια των μοτοσυκλετιστών;

Ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Νέας Περάμου και μοτοσυκλετιστής Μάκης Ζουμπλιός εκφράζει τους προβληματισμούς του ορμώμενος από την κατάσταση του δρόμου από το ύψος του Αγίου Ανδρέα ως και τα Άσπρα Χώματα

Η κατάστασης του οδοστρώματος από το ύψος του Α/Κ Αγίου Ανδρέα έως και το ύψος του Α/Κ Άσπρων Χωμάτων αποτελεί ένα πραγματικό «ναρκοπέδιο» για τους οδηγούς και δη για τους οδηγούς μοτοσυκλέτας.

Ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας της Νέας Περάμου Μάκης Ζουμπλιός, με αφορμή την κατάσταση του οδοστρώματος, απέστειλε ηλεκτρονική επιστολή στην Εγνατία Οδό ΑΕ «πρώτα ως μοτοσυκλετιστής και μετά ως πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας», όπως αναφέρει ο ίδιος, εφιστώντας την προσοχή για την επικίνδυνη φθορά του οδοστρώματος και των δυο ρευμάτων και τις επικίνδυνες καταστάσεις που δημιουργούνται για τους οδηγούς, ζητώντας παράλληλα συνθήκες για «ασφαλή οδήγηση των πολιτών που επιλέγουν την Εγνατία Οδό για την μετακίνησή τους».

Αναλυτικά η ηλεκτρονική επιστολή μου προς την Εγνατία Οδό ΑΕ

Ορμώμενος από τον κίνδυνο ατυχήματος εξαιτίας της κατάστασης του οδοστρώματος από το ύψος του Α/Κ Αγίου Ανδρέα έως και το ύψος του Α/Κ Άσπρων Χωμάτων,του οδικού τμήματος που βρίσκεται στον Νομό Καβάλας, σας στέλνω αυτό το e-mail.

Θέλω αρχικά σαν μοτοσικλετιστής και μετά σαν πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Νέας Περάμου να σας τονίσω την επικίνδυνη φθορά του οδοστρώματος και των δυο ρευμάτων και τις επικίνδυνες καταστάσεις που δημιουργούνται οδηγικά για τους οδηγούς μοτοσυκλετών. Η φθορά του οδοστρώματος είτε με λακκούβες είτε με τα ήδη υπάρχοντα ασφαλτομπαλώματα αλλά και η τραχύτητα που έχει υποστεί ο δρόμος και η άσφαλτος καθιστούν την οδήγηση μοτοσυκλέτας στο κομμάτι που σας ανέφερα αρχικά άκρως επικίνδυνη με την πιθανότητα ατυχήματος να είναι μεγάλη.

Οδηγώντας κάτω από αυτές τις συνθήκες και με την τωρινή κατάσταση της ασφάλτου ο οδηγός της μοτοσυκλέτας οδηγείται από την άσφαλτο και δεν οδηγάει αυτός στην άσφαλτο. Ανα πάσα στιγμή χωρίς να το θέλει ο μοτοσικλετιστής μεταβάλλεται η πορεία του εξαιτίας της τραχύτητας της ασφάλτου.

Λογικά θα γνωρίζεται ότι υπάρχει θέμα με την φθορά του δρόμου κατά μήκος του Α/Κ Αγίου Ανδρέα-Α/Κ Άσπρων Χωμάτων όμως και εγώ θέλω να σας το αναφέρω καθώς δεν θέλω συνάδελφοι μου μοτοσυκλετιστές αλλά και οδηγοί όλων των ειδών οχημάτων να εμπλακούν σε κάποιο ατύχημα εξαιτίας της φθοράς του ασφαλτοτάπητα.

Ελπίζω σύντομα να υπάρξει αποκατάσταση του προβλήματος για να υπάρχει και ασφαλή οδήγηση των πολιτών που επιλέγουν την Εγνατία Οδό για την μετακίνησή τους.