«Μάχες Λέξεων 2017»: Διαβάστε τους νικητές του Διαγωνισμού Ορθογραφίας

Ο Διαγωνισμός γίνεται για 5η συνεχή χρονιά και φέτος συμμετείχαν 1.187 μαθητές και μαθήτριες από Δημοτικά Σχολεία των δήμων Καβάλας και Ξάνθης

Την Κυριακή 28 Μαΐου 2017 πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία ο Διαγωνισμός Ορθογραφίας «Μάχες Λέξεων 2017» των Δημοτικών Σχολείων των δήμων Καβάλας και Ξάνθης στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας «Βασίλης Βασιλικός».

Ο Διαγωνισμός διοργανώθηκε από:

  • Τους Σχολικούς Συμβούλους 1ης και 2ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας Αθανάσιο Διαλεκτόπουλο και Σοφία Χατζηνικολάου
  • Την Σχολική Σύμβουλο 1ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης Ευρώπη Πουρσανίδου
  • Την Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των σχολείων του δήμου Καβάλας

Ο Διαγωνισμός Ορθογραφίας απευθυνόταν σε μαθητές της Ε’ και της ΣΤ’ τάξης των Δημοτικών Σχολείων των δήμων Καβάλας και Ξάνθης και οι λέξεις του Διαγωνισμού επιλέχθηκαν από τους Σχολικούς Συμβούλους της 1ης και 2ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Π/θμιας Εκπ/σης Καβάλας σε συνεργασία με εκπαιδευτικό ΠΕ70 Θεόδωρο Ποσταντσίδη.

Ο Διαγωνισμός Ορθογραφίας πραγματοποιήθηκε φέτος για 5η συνεχή χρονιά. Στο σύνολο 1.187 μαθητές και μαθήτριες διαγωνίσθηκαν αρχικά σε δύο φάσεις στα σχολεία τους από τους οποίους προέκυψαν οι 122 καλύτεροι ορθογράφοι. Στη συνέχεια 100 από αυτούς προσήλθαν το πρωί της Κυριακής 28 Μαΐου 2017 στη Δημοτική Βιβλιοθήκη και διαγωνίστηκαν στην ημιτελική φάση.

Μετά την αξιολόγηση των γραπτών από ομάδα εθελοντών, έμπειρων εκπαιδευτικών, προκρίθηκαν 35 παιδιά για τον απογευματινό τελικό Διαγωνισμό. Έγιναν 6 γύροι με συνεχώς αυξανόμενο επίπεδο δυσκολίας λέξεων και τελικά προέκυψαν οι 3 νικητές του Διαγωνισμού.

Οι νικητές του Διαγωνισμού

Την πρώτη θέση κατέλαβε ο Φυλακτάκης Κωνσταντίνος, μαθητής της ΣΤ’ τάξης του Δημοτικού Σχολείου Πολυσίτου Ξάνθης τον οποίον βράβευσε ο πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας Πέτρος Πετρόπουλος.

Τη δεύτερη θέση κατέλαβε ο Λινάκης Νικόλαος μαθητής της Ε’ τάξης του 18ου Δημοτικού Σχολείου Καβάλας τον οποίο βράβευσε η Σχολική Σύμβουλος παιδαγωγικής ευθύνης του 18ου Δ.Σ Καβάλας Χατζηνικολάου Σοφία.

Την τρίτη θέση κατέλαβε ο μαθητής Ιωαννίδης Ευστράτιος μαθητής της Ε’ τάξης του Δημοτικού Σχολείου Αβδήρων Ξάνθης τον οποίο βράβευσε η Σχολική Σύμβουλος παιδαγωγικής ευθύνης του Δ.Σ. Αβδήρων Ξάνθης Πουρσανίδου Ευρώπη.

Οι διοργανωτές ευχαριστούν όλους όσοι εργάσθηκαν για την πραγματοποίηση του Διαγωνισμού: Τους Διευθυντές και τους εκπαιδευτικούς των Δημοτικών Σχολείων, τους εθελοντές εκπαιδευτικούς οι οποίοι διόρθωσαν τα γραπτά το πρωί της Κυριακής, τους γονείς που στήριξαν και ενθάρρυναν τα παιδιά τους και όλους τους μαθητές που έλαβαν μέρος.