Νέα περίφραξη και πέργκολα στο «Κοράλλι» του Παληού

«Ετοιμάζεται» για το καλοκαίρι η παιδική χαρά του οικισμού - Σύμφωνα με το πρόγραμμα εκτελούνται όλες οι εργασίες

Στην τελική ευθεία μπαίνει η ανάπλαση της παιδικής χαρά του Παληού και πολύ σύντομα, το «Κοράλλι», όπως το ξέρουν οι κάτοικοι του οικισμού και όχι μόνον, θα είναι έτοιμο να υποδεχθεί τους λιλιπούτειους επισκέπτες που κάθε χρόνο δίνουν εκεί το «ραντεβού» για το απογευματινό τους παιχνίδι.

Το μεσημέρι της Τρίτης 30 Μαΐου 2017, ο εργολάβος είχε τελειώσει με την τοποθέτηση της νέας, ξύλινης εσωτερικής περίφραξης που διαχωρίζει τον χώρο παιχνιδιού των «μικρών» από τον χώρο συγκέντρωσης των «μεγάλων» και το παρακείμενο γήπεδο μπάσκετ, όπως και μιας επίσης ξύλινης καλαίσθητης πέργκολας σκίασης.

Το «στρώσιμο» της παιδικής χαράς, όπως είχαμε γράψει και πρόσφατα, έχει τελειώσει από καιρό. Τώρα, απομένει η τοποθέτηση των καινούριων, πιστοποιημένων παιχνιδιών, μια εργασία που θα πραγματοποιηθεί παράλληλα με την τοποθέτηση του ειδικού τάπητα. Αυτό ισχύει για όλα τα παιχνίδια (τα οποία έχουν ήδη παραληφθεί από τον εργολάβο και «περιμένουν») εκτός από εκείνα που χρειάζονται «αγκύρωση», όπως για παράδειγμα είναι οι κούνιες. Για αυτά, θα χρειαστεί να προηγηθεί η διαδικασία της αγκύρωσης και έπειτα να τοποθετηθεί ο τάπητας γύρω από αυτήν.

Παράλληλα, οι Τεχνικές Υπηρεσίες του δήμου Καβάλας ήδη κατασκευάζουν και τέσσερις τραπεζοπάγκους οι οποίοι πρόκειται να τοποθετηθούν στον χώρο όπου μέχρι και πέρυσι εκτείνονταν τα τραπεζοκαθίσματα της επιχείρησης εστίασης που λειτουργούσε στο «Κοράλλι» και η οποία από φέτος δεν θα λειτουργεί.

Τέλος, μέσα στην εβδομάδα αναμένεται να γίνει και «αυτοψία» της Υπηρεσία Πρασίνου στον χώρο, έτσι ώστε να αποφασισθεί τι είδους δέντρα θα τοποθετηθούν στην παιδική χαρά, εκεί όπου μέχρι πρότινος δέσποζαν οι «γέρικες» λεύκες που τον περασμένο Φεβρουάριο είχαν ξεριζωθεί από τον άνεμο (διαβάστε σχετικά εδώ).