Το δημαρχείο της Καβάλας έγινε… μωβ για καλό σκοπό

Μια συμβολική κίνηση αλλά με πρακτικό και ουσιώδη στόχο την ευαισθητοποίηση του κόσμου για τους ασθενείς με Ιδιοπαθή Φλεγμονώδη Νοσήματα του Εντέρου από τον Σύλλογο Ατόμων με Νόσο του Crohn και Ελκώδη Κολίτιδα

Η 19η Μαΐου είναι η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Ιδιοπαθείς Φλεγμονώδεις Νόσους του Εντέρου (ΙΝΦΕ), εξ ου και η φωταγώγηση του δημαρχείου της Καβάλας με μωβ χρώμα.

Εκτός αυτού, πραγματοποιήθηκε και μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα ημερίδα στο αμφιθέατρο του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας από τον Σύλλογο Ατόμων με Νόσο του Crohn και Ελκώδη Κολίτιδα με ομιλητές γιατρούς που έχουν εμπειρία με ασθενείς με ΙΝΦΕ και έδωσαν πρακτικές και ουσιώδεις συμβουλές σχετικά με τα εν λόγω νοσήματα.

Πλήθος ανθρώπων παγκοσμίως ένωσαν τις δυνάμεις τους και ενημέρωσαν το ευρύ κοινό για τη Νόσο του Crohn και την Ελκώδη Κολίτιδα, παθήσεις που είναι γνωστές και ως Ιδιοπαθή Φλεγμονώδη Νοσήματα του Εντέρου.

Τα άτομα με ΙΦΝΕ ζουν πολεμώντας καθημερινά συμπτώματα όπως η χρόνια κόπωση, ο πόνος, το άγχος, η κατάθλιψη και το αίσθημα απομόνωσης. Συμπτώματα που πολύ συχνά κανένας δεν «βλέπει». Εκτός των άλλων, τα ΙΦΝΕ δεν επηρεάζουν μόνο τον ασθενή αλλά και όλο τον οικογενειακό και κοινωνικό του κύκλο.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο site της HELLESCC εδώ ή στη σελίδα του Συλλόγου Ατόμων με Νόσο του Crohn και Ελκώδη Κολίτιδα Ελλάδας στο facebook εδώ στηρίζοντας το έργο του στην Καβάλα, το οποίο μπορεί να μη φαίνεται αλλά είναι ιδιαίτερα σημαντικό και βελτιώνει την ποιότητα ζωής πολλών ασθενών.