Καβάλα: Τα κειμήλια των Αγίων Πορφυρίου και Παϊσίου έσωσαν τον 16χρονο Δημήτρη σύμφωνα με τους γονείς του

Ο νεαρός είχε πέσει από την οροφή του Κολυμβητηρίου Ξάνθης, νοσηλεύονταν στο Νοσοκομείο Καβάλας και θεωρούνταν κλινικά νεκρός, όμως σύμφωνα με τον πατέρα του το Ιερό Πετραχήλι του Αγίου Πορφυρίου έκανε ακόμα ένα θαύμα

Πολλοί είναι εκείνοι που θυμούνται το τραγικό ατύχημα του 16χρονου Δημήτρη, ο οποίος έπεσε πριν από περίπου έναν μήνα από την οροφή του Κολυμβητηρίου Ξάνθης και έκτοτε νοσηλεύεται στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας (διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ εδώ).

Ελάχιστοι, όμως, γνωρίζουν ότι ο 16χρονος Δημήτρης επανέρχεται στη ζωή μετά από θαύμα των Αγίων Πορφυρίου και Παϊσίου, σύμφωνα με τον πατέρα του και τον ιερέα Ιωάννη Μαρέλη, όπως αναφέρει το thraki.com.gr-Τα νέα της Θράκης και το orthodoxia.online.

Ο νεαρός έχει αποσωληνωθεί, κουνά τα μέλη του σώματός του και παράλληλα άρχισε να σιτίζεται και από το στόμα, αφήνοντας άφωνους τους γιατρούς και τους νοσηλευτές της ΜΕΘ, οι οποίοι κατέβαλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες να κρατήσουν τον μικρό Δημήτρη στη ζωή, αν και οι ενδείξεις των ζωτικών οργάνων του δεν άφηναν πολλά περιθώρια αισιοδοξίας για τη ζωή του.

Όπως αναφέρουν στο thraki.com.gr ο πατέρας του Δημήτρη κ. Βασίλης και ο π. Ιωάννης Μαρέλης, εφημέριος του Ιερού Ναού του Αγίου Γεωργίου Κουτσού, «οι γιατροί είχαν εναποθέσει και αυτοί τις ελπίδες τους στον Θεό, λόγω της ιδιαίτερα κρίσιμης κατάστασης της υγείας του».

Η ανατροπή της κατάστασης της υγείας του 16χρονου Δημήτρη

Από την δεύτερη μέρα εισαγωγής του Δημήτρη στην ΜΕΘ Καβάλας, ο π. Ιωάννης δέχθηκε ένα τηλεφώνημα από φιλικό ζευγάρι των γονέων του 16χρονου Δημήτρη, οι οποίοι τον παρακαλούσαν να μεταβεί στην Καβάλα με το «σκουφάκι» του Αγίου Παϊσίου (με τη χάρη του οποίου μια εβδομάδα πριν την ημέρα εκείνη, ένας 22χρονος στην ίδια ΜΕΘ, επανήλθε, ενώ οι γιατροί είχαν σηκώσει τα χέρια ψηλά, όπως αναφέρει το ίδιο ρεπορτάζ), το οποίο και κληρονόμησε «πνευματικό παιδί» του Αγίου ο κ. Ανέστης Μαυροκέφαλος από την Αλεξανδρούπολη, ο οποίος και έχει φιλικές σχέσεις με τον πατέρα Ιωάννη.

Αμέσως ο ιερέας συμφώνησε να μεταβεί στην Καβάλα, εξηγώντας ωστόσο ότι εκείνη στην στιγμή, λόγω της μεγάλης απόστασης (Ξάνθη-Αλεξανδρούπολη-Καβάλα) ήταν αδύνατον να φέρει άμφια του Αγίου Παϊσίου. Τότε, σκέφθηκε πως η καλύτερη δυνατή λύση ήταν να παρακαλέσει την Ηγουμένη Άννα (μοναχή της Ιεράς Μονής Αγίου Προφυρίου, που βρίσκεται στον Γέρακα Ξάνθης) να του παραχωρήσει το Ιερό Πετραχήλι του Αγίου Πορφυρίου, το οποίο βρίσκεται στην Ι. Μονή.

Έτσι και έκανε. Με το Ιερό Πετραχήλι του Αγίου Πορφυρίου μετέβη στην Καβάλα και προσευχήθηκε για την υγεία του Δημήτρη. Κατά την διάρκεια των ευχών μάλιστα, σάστισε και το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό, αφού μέσα στην απόλυτη ησυχία, ήχησαν (όπως ηχούν κάθε φορά, για κάθε ζωτικό όργανο που λειτουργεί) τα μηχανήματα με τα οποία ήταν διασωληνομένος ο 16χρονος.

Πλέον ο μικρός Δημήτρης έχει διαφύγει πλήρως του κινδύνου, ξύπνησε πλήρως και εγκεφαλικά δεν έχει κανένα πρόβλημα, παρόλο που μέχρι πρότινος ήταν κλινικά νεκρός. Αντιλαμβάνεται τα πάντα, επικοινωνεί πλήρως με το περιβάλλον και απλά αυτήν τη στιγμή δε μιλάει γιατί έχει τραχειοτομή. Σιτίζεται εδώ και μια εβδομάδα από το στόμα, ενώ θα μεταφερθεί άμεσα στο Κέντρο Αποκατάστασης στη Λάρισα.