Διόδια στην Καβάλα: Την ώρα που εμείς διαμαρτυρόμασταν, άλλοι υπογράφανε!

Νέος σταθμός στην Καβάλα από τις 10 Οκτωβρίου 2017 με Κοινή Υπουργική Απόφαση Τσακαλώτου-Σπίρτζη

Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) των υπουργών Οικονομικών και Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης και προβλέπει την εγκατάσταση και λειτουργία των νέων σταθμών διοδίων κατά μήκος της Εγνατίας Οδού -συνολικά 38- έως τον Νοέμβριο του τρέχοντος έτους.

Το… ειρωνικό είναι ότι η ΚΥΑ υπεγράφη τη Δευτέρα 29 Μαΐου 2017, 48 ώρες δηλαδή πριν την Πανκαβαλιώτικη Διαμαρτυρία στην Εγνατία Οδό (δείτε το ρεπορτάζ εδώ)!

Την κοινή υπουργική απόφαση Τσακαλώτου-Σπίρτζη για την άμεση εγκατάσταση 18 μετωπικών σταθμών και 20 πλευρικών διοδίων στην Εγνατία Οδό υπέγραψε η κυβέρνηση. Να σημειωθεί ότι η εγκατάσταση διοδίων αποτελεί απαίτηση και των υποψήφιων επενδυτών, οι οποίοι είχαν διαμηνύσει στο ΤΑΙΠΕΔ, το ατελέσφορο της διαγωνιστικής διαδικασίας εάν δεν ολοκληρωθεί ο σχεδιασμός με τα διόδια.

Με βάση την υπουργική απόφαση, για τους μετωπικούς σταθμούς Παμβώτιδας, Μέστης, Ιεροπηγής και Ευζώνων, η λειτουργία τους προβλέπεται την 31η Αυγούστου 2017. Για τα διόδια Σιάτιστας η 1η Νοεμβρίου και για τους σταθμούς διοδίων Θεσσαλονίκης, Ασπροβάλτας, Καβάλας και Στρυμονικού η 10η Οκτωβρίου 2017. Για το Αρδάνιο και τους 20 πλευρικούς σταθμούς προβλέπεται η 1η Νοεμβρίου 2017.

Στην Εγνατία σήμερα λειτουργούν οκτώ σταθμοί στην Τύρια (Θεσπρωτία), στο Μαλακάσι (Μέτσοβο), στον Πολύμυλο Κοζάνης, στα Μάλγαρα Θεσσαλονίκης, στην Ανάληψη, στη Μουσθένη Καβάλας, στον Ίασμο Κομοτηνής και στον Προμαχώνα Σερρών.