Αντιφασιστική πορεία στο κέντρο της Καβάλας (βίντεο)

Αντιφασίστες/στριες από Καβάλα και μέλη αναρχικών συλλογικοτήτων από την Αθήνα διαδήλωσαν ενάντια στις επιθέσεις που δέχονται τους τελευταίους μήνες αντιεξουσιαστές της Καβάλας από μέλη φασιστικών ομάδων

Αντιφασιστική πορεία πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου 3 Ιουνίου 2017 στο κέντρο της Καβάλας και στον παραλιακό δρόμο της πόλης, στο πλαίσιο πανελλαδικού αντιφασιστικού συντονισμού .

Αναρχικοί από την Καβάλα και τις γύρω περιοχές, αλλά και μέλη αναρχικών συλλογικοτήτων από την Αθήνα, όπως του ΡΟΥΒΙΚΩΝΑ και του κατειλημμένου κοινωνικού κέντρου Κ*ΒΟΞ διαδήλωσαν στους δρόμους της πόλης ενάντια στις επιθέσεις που έχουν δεχτεί το τελευταίο διάστημα αναρχικοί της Καβάλας από μέλη «φασιστικών και παρακρατικών οργανώσεων», όπως αναφέρει και η σχετική ανακοίνωση-κάλεσμα που έχει αναρτηθεί στο indymedia.

Οι αναρχικοί φώναξαν συνθήματα, πέταξαν τρικάκια και διατράνωσαν ότι η «μόνιμη πολιτική υποστήριξη στους Καβαλιώτες συντρόφους είναι αδιαπραγμάτευτη», ενώ διαβεβαίωσαν ότι η αντιφασιστική αλληλεγγύη τους θα αποδειχτεί ξανά στην πράξη στους Καβαλιώτες αναρχικούς, όποτε παραστεί ανάγκη.

Δείτε παρακάτω το βίντεο από την πορεία των αναρχικών στην οδό Ερυθρού Σταυρού.

Η ανακοίνωση των αντιεξουσιαστών για την πορεία

Σήμερα, Σάββατο 3 Ιούνη, στα πλαίσια του πανελλαδικού αντιφασιστικού συντονισμού συμμετέχουμε σε δυναμική περιφρουρημένη περιπολία στην περιοχή της Καβάλας. Στην Καβάλα, βρίσκεται σε εξέλιξη μια συντονισμένη επίθεση κράτους, παρακράτους, φασιστών και μαφίας απέναντι στους συντρόφους μας. Οι φασίστες-όποιο όνομα και αν φέρουν, όποια σφραγίδα και αν υπηρετούν-αποτελούν οργανικό και αναπόσπαστο κομμάτι του ελληνικού κράτους, εφεδρεία της πολιτικής του.

Οι σύντροφοί μας στην Καβάλα διεξάγουν ένα δίκαιο μακροχρόνιο αγώνα απέναντι στους φασίστες-παρακρατικούς. Βρίσκονται στοχοποιημένοι από το κράτος, δέχονται επιθέσεις στους χώρους εργασίας τους, έρχονται αντιμέτωποι καθημερινά με την πιο ωμή όψη του ελληνικού παρακρατικού φασισμού. Αλλά μπορούν και στήνουν ανάχωμα. Έχουν την ικανότητα να ανταποδίδουν. Κερδίζουν υλικές και πολιτικές μάχες. Βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του μαχόμενου αντιφασιστικού αγώνα.

Η παρουσία μας εδώ αποκρυσταλλώνει την ικανότητα του αντιφασιστικού κινήματος να οργανώνει την έμπρακτη πανελλαδική αντιφασιστική αλληλεγγύη του. Μπροστά στο δίκιο του αγώνα των συντρόφων μας, βρισκόμαστε σε αντιφασιστική ενότητα ανά πάσα ώρα και στιγμή. Η μόνιμη πολιτική υποστήριξη στους Καβαλιώτες συντρόφους είναι αδιαπραγμάτευτη. Δεν κάνουμε βήμα πίσω από την υπεράσπιση της κοινής γραμμής που ενώνει τους μαχόμενους αντιφασίστες πανελλαδικά. Η οργάνωση των υλικών όρων της πανελλαδικής αντιπαράθεσης με τους φασίστες-παρακρατικούς αποτελεί ύψιστο πολιτικό καθήκον και στόχο προς κατάκτηση.

Θα ξανάρθουμε.

Υ.Γ.1. Αθήνα-Καβάλα, ένα τσιγάρο δρόμος.

Υ.Γ.2. Η υπομονή σε αντίθεση με την οργή μας δεν είναι ανεξάντλητη.

Αντιφασιστικό-Αντιεξουσιαστικό στέκι ΔΙΣΤΟΜΟ
ΚΟΚΚΙΝΗ ΓΡΑΜΜΗ-ομάδα για την εργατική αντεπίθεση
Αναρχική συλλογικότητα ΡΟΥΒΙΚΩΝΑΣ
Κατειλημμένο κοινωνικό κέντρο Κ*ΒΟΞ
Αναρχική Συλλογικότητα Καλλιθέας Μοσχάτου
Αντιφασίστες/στριες

*Η φωτογραφία είναι από τον Γιάννη Κομνηνό