Γιορτή σαρμά στη Νικήσιανη: Καιρού… επιτρέποντος, όλα πήγανε καλά!

Απόλυτα επιτυχημένη η τέταρτη διοργάνωση από τον Πολιτιστικό Μορφωτικό Σύλλογο «Ο Αράπης»

Τελικά, ο καιρός έκανε το «χατίρι» στους ανθρώπους του Πολιτιστικού Μορφωτικού Συλλόγου Νικήσιανης «Ο Αράπης» και έτσι οι ετοιμασίες και ο κόπος των τελευταίων ημερών δεν πήγε χαμένος. Η 4η «Γιορτή σαρμά» όχι μόνον έγινε, αλλά αυτοδίκαια θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως η πλέον επιτυχημένη στην ιστορία του θεσμού…

Η πρωινή «δυστροπία» του καιρού, με τις σποραδικές μπόρες, έδωσε τη θέση της σε μια ήπια συννεφιά και έτσι, το μεσημέρι της Κυριακής 4 Ιουνίου 2017, όλα ήταν έτοιμα για να υποδεχτούν τους εκατοντάδες επισκέπτες που ήρθαν να γευτούν τα «σαρμαδάκια» και τις άλλες γεύσεις, τις μουσικές και τα χορευτικά στον προαύλιο χώρο του ιερού Ναού του Αγίου Γεωργίου στο χωριό της Νικήσιανης.

Φέτος, οι άνθρωποι του «Αράπη» θέλησαν να «σπάσουν» το περυσινό ρεκόρ τους –90 κατασαρόλες σαρμαδάκια– και το κατάφεραν! Βέβαια, μπορεί ο σαρμάς να ήταν ο «πρωταγωνιστής» της γιορτής, αλλά από το γλέντι δεν έλειψαν και τα σουβλάκια

Την όλη εκδήλωση πλαισίωσε με μουσική η ορχήστρα «Τα Μπρατίμια», με νέους, ταλαντούχους μουσικούς που τιμούν την παράδοση, και με χορό τόσο το Χορευτικό Τμήμα του Συλλόγου «Ο Αράπης» όσο και ο Σύλλογος Σαρακατσαναίων Χριστού Σερρών.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος Παγγαίου Φίλιππος Αναστασιάδης ο οποίος απηύθυνε και έναν σύντομο χαιρετισμό, κάνοντας λόγο για έναν θεσμό, τη «Γιορτή σαρμά» που αντέχει στον χρόνο, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού ΑΜ-Θ Κώστας Αντωνιάδης, ο Αντιδήμαρχος Παγγαίου Στέργιος Παπαευθυμίου και η πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του δήμου Παγγαίου Λία Δημητρακούδη.