Αποκαρδιωτική η εικόνα των καμπινών στην ακτή της Καλαμίτσας (φωτογραφίες)

Σπασμένοι καθρέφτες, έλλειψη θυρών και κατεστραμμένα καθίσματα συνθέτουν την εικόνα της δημοφιλούς παραλίας τη στιγμή που το καλοκαίρι έχει μπει και με τη... βούλα

Το καλοκαίρι μπήκε, αλλά τα προβλήματα στις παραλίες δεν… βγήκαν. Αυτό επιβεβαιώνει και η εικόνα που παρουσιάζουν οι καμπίνες των λουόμενων στην ακτή της Καλαμίτσας στην Καβάλα, μια δημοφιλής παραλία και μάλιστα μόλις 3 χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλης.

Σπασμένες ή καθόλου πόρτες, διαλυμένα καθίσματα, σπασμένοι καθρέφτες και φθορές στους τοίχους, συνθέτουν την εικόνα των καμπινών, σε μια παραλία που κάθε χρόνο την επιλέγουν όλο και περισσότεροι, λόγω της οικονομικής κρίσης και της εγγύτητάς της στην πόλη, ενώ την προτιμούν και τουρίστες και επισκέπτες από γειτονικές πόλεις.

Οι καμπίνες στην εν λόγω παραλία ποτέ δε διεκδικούσαν δάφνες… πολυτέλειας, όμως φέτος και έχοντας μπει ήδη στο καλοκαίρι, η εικόνα που παρουσιάζουν είναι-επιεικώς-εικόνα εγκατάλειψης. Ανάλογη είναι και η κατάσταση που επικρατεί στις τουαλέτες της παραλίας.

Σημειωτέον, η κατάσταση που αποτυπώνεται εύγλωττα και στις φωτογραφίες, δεν έχει να κάνει μόνο με την… αισθητική, αλλά με την ουσία, καθώς πολλοί είναι εκείνοι που πηγαίνουν στην παραλία και δεν… ξαναπηγαίνουν, μιας και δεν παρέχει τις βασικότατες και αυτονόητες υπηρεσίες που επιθυμούν, όπως είναι μια αξιοπρεπής καμπίνα για να αλλάξουν ή οι τουαλέτες.