Δεν πέρασε απαρατήρητη η συμμετοχή του ΔΩΚ στο 1ο Φεστιβάλ Παιχνιδιού Καβάλας

Μέσα από τα μουσικά παιχνίδια και τις ανάλογες δραστηριότητες, τα παιδιά εξοικειώθηκαν βιωματικά με τις βασικές έννοιες και τα στοιχεία της μουσικής

Η διοίκηση και η διεύθυνση του Δημοτικού Ωδείου Καβάλας ανταποκρίθηκαν πρόθυμα στην πρόσκληση που απηύθυνε η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης προς το ΔΩΚ για να συνδράμει στη διοργάνωση του 1ου Φεστιβάλ Παιχνιδιού (διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ εδώ).

Έτσι, στις 25-26 Μαΐου συμμετείχε στις δραστηριότητες που έλαβαν χώρα στο πάρκο Φαλήρου, όπου μαθητές από πολλά Δημοτικά Σχολεία του νομού ήρθαν σε επαφή με τη Μουσική.

Το ΔΩΚ εκπροσώπησε η καθηγήτρια Μουσικής Προπαιδείας και Θεωρητικών Κωνσταντίνα Σαμαρά, που έφερε όργανα και άλλο υλικό από το Ωδείο για να δώσει σε δεκάδες παιδιά την ευκαιρία να αποκτήσουν μια σύντομη βιωματική επαφή με τους ήχους και τα στοιχεία της Μουσικής. Οι δραστηριότητες υπήρξαν επιτυχείς με βάση τη ζωηρή ανταπόκριση των μαθητών και συνοδών τους που επισκέφθηκαν τον χώρο που είχε παραχωρηθεί.

Υπενθυμίζεται ότι την τρέχουσα σχολική χρονιά περισσότερα από 110 παιδιά παρακολουθούν το ιδιαίτερα επιτυχημένο πρόγραμμα Μουσικής Προπαιδείας που διδάσκεται στο Ωδείο σε 15 ολιγομελή τμήματα. Ο Ιούνιος, μάλιστα, είναι ο μήνας των καθιερωμένων Γιορτών Αποφοίτησης και μια σπουδαία ευκαιρία για κάθε παιδί μόνο του, αλλά και για όλη την τάξη ομαδικά, να παρουσιάσει σε γονείς, συγγενείς και φίλους την εξαιρετική δουλειά που έγινε μέσα στο πρόγραμμα.

Αυτά τα προγράμματα-το κανονικό διετές και το ταχύρρυθμο μονοετές-απευθύνονται σε παιδιά προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας (γενικά 4 έως 7 ετών). Μέσα από μουσικά παιχνίδια και δραστηριότητες, τα παιδιά εξοικειώνονται βιωματικά με τις βασικές έννοιες και τα στοιχεία της μουσικής κι έτσι «ζυμώνονται» για ό,τι όμορφο προκύψει στη συνέχεια όταν ξεκινήσουν τη μελέτη κάποιου οργάνου.

Οι εγγραφές ξεκινούν από 1 Σεπτεμβρίου και συνεχίζονται έως τις αρχές Οκτωβρίου. Εκτός από τις χαμηλές τιμές διδάκτρων, το ΔΩΚ προσφέρει επιπλέον σε κάθε νέο μαθητή ως δώρο το μεταλλόφωνο που θα συντροφεύσει τις σπουδές του στη Μουσική Προπαιδεία.

Πληροφορίες-εγγραφές: Δημοτικό Ωδείο Καβάλας, Βενιζέλου 67, τηλ: 2510 222119.