«Έκλεισε» ο δρόμος του Παληού: Μετάβαση στην Καβάλα μόνον μέσω Εγνατίας Οδού

Συνεχίζεται η διέλευση των οχημάτων από τα ανατολικά του οικισμού - Εκτός απροόπτου, το μεσημέρι αναμένεται να δοθεί και πάλι στην κυκλοφορία

Λίγο πριν τις 10:00 το πρωί της Τρίτης 6 Ιουνίου 2017, η Τροχαία Καβάλας «έκλεισε» τελείως τον δρόμο του Παληού, λόγω εκτέλεσης «ευαίσθητων» εργασιών στο σημείο «Γλάστρες». Άνδρες της Τροχαίας βρίσκονται τόσο στον κόμβο της Νέας Ηρακλίτσας (εκεί όπου καταλήγει η παράκαμψη του Αγίου Ανδρέα) όσο και στο Παληό, στο ύψος του Boheme, λίγο πριν τις «Γλάστρες», ενημερώνοντας και «στέλνοντας» τους οδηγούς μέσω της Εγνατίας Οδού.

Ωστόσο, οι οδηγοί μπορούν να διασχίζουν το Παληό μόνον με κατεύθυνση προς Ηρακλίτσα, μέσω της παράκαμψης της οδού Σεφέρη, ακριβώς επάνω από το «προβληματικό» σημείο.

Το στάδιο αυτό των εργασιών στις «Γλάστρες» είναι ίσως και το κρισιμότερο, αφού τα συνεργεία βρίσκονται στη διαδικασία αφαίρεσης των ογκόλιθων («μπλόκια») που μέχρι πρότινος «συγκρατούσαν» το τοιχίο, έτσι ώστε να σκαφτεί το υπόστρωμα και να «οχυρωθεί» η αντιστήρριξη του δρόμου εκ νέου. Για τον λόγο αυτό, κρίθηκε από τις Τεχνικές Υπηρεσίες του δήμου Καβάλας ότι για προληπτικούς λόγους καλό είναι να μη διέρχονται αυτοκίνητα έως ότου αποδειχθεί ότι η «στήριξη» είναι επαρκής.

Στο σημείο βρίσκονται από το πρωί, εκτός από τους προϊστάμενους της Τεχνικής Υπηρεσίας και τα συνεργεία του εργολάβου που εκτελεί την κατασκευή του νέου τοιχίου αντιστήρριξης και συνεργεία της ΔΕΥΑΚ, αφού από το σημείο διέρχεται και αγωγός ύδρευσης ο οποίος, μάλιστα, τις τελευταίες μέρες παρουσίασε και διαρροή.

Σύμφωνα τόσο με τον Αντιδήμαρχο Ανάπτυξης και Τεχνικών Υπηρεσιών Δήμο Τουλκίδη όσο και με την Εντεταλμένη Σύμβουλο της δημάρχου για τεχνικά θέματα Ευαγγελία Δρακονάκη με τους οποίους επικοινώνησε το KAVALA POST, ο δρόμος θα «δοθεί» και πάλι στην κυκλοφορία το μεσημέρι της Τρίτης 6 Ιουνίου 2017, αν, βέβαια, όλα πάνε καλά και δεν διαπιστωθεί μεγάλο εύρος ή και νέα «ζημιά» στο υπόστρωμα.