«Ανοιχτός» και πάλι ο δρόμος του Παληού

Το πλέον δύσκολο «κομμάτι» του έργου αποκατάστασης τελείωσε - Ξεκινά η αντίστροφη μέτρηση για την αποπεράτωσή του

Λίγο μετά τις 16:00 το απόγευμα της Τρίτης 6 Ιουνίου 2017 δόθηκε και πάλι στην κυκλοφορία ο δρόμος του Παληού στο σημείο «Γλάστρες» μετά από σχεδόν έξι ώρες εργασιών από τα συνεργεία του εργολάβου που εκτελεί την κατασκευή του νέου τοιχίου αντιστήρριξης υπό την επίβλεψη των μηχανικών της Τεχνικής Υπηρεσίας του δήμου Καβάλας και της ΔΕΑΥΚ.

Ο δρόμος είχε «κλείσει» νωρίτερα το πρωί για καθαρά προληπτικούς λόγους (διαβάστε σχετικά εδώ). Το γεγονός ότι δόθηκε και πάλι στην κυκλοφορία σημαίνει ότι τα χειρότερα στο συγκεκριμένο έργο είναι… πίσω μας, αφού δεν προέκυψε στατικό πρόβλημα που να δικαιολογεί περαιτέρω παρεμβάσεις. Η θεμελίωση του τελευταίου «κομματιού» του τοιχίου ξεκινά κανονικά.

Κάτω από το σημείο που «φαγώθηκε» από τα συνεργεία, «αποκαλύφθηκαν» και δύο αγωγοί ύδρευσης της ΔΕΥΑΚ. Ένας μεγάλος, κεντρικός (στη φωτό με μπλε χρώμα) ο οποίος και στηρίχθηκε για παν ενδεχόμενο με ιμάντες και ένας μικρότερος, κάτω από το κράσπεδο, ο οποίος «κόπηκε» στη μέση και η παροχή εξασφαλίστηκε με μπάι-πας από τα συνεργεία της Επιχείρησης που βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή στο σημείο, παρουσία και του προέδρου Νίκου Ξανθόπουλου.

Με την ολοκλήρωση της κατασκευής του τοιχίου αντιστήρριξης θα αρχίσει να «μετράει» και το 20ήμερο που απαιτείται για να «στεγνώσουν» τα τσιμέντα και έπειτα ο δρόμος θα είναι έτοιμος να ασφαλτοστρωθεί, κάτι το οποίο θα σημάνει και το τέλος της όποιας ταλαιπωρίας διερχόμενων οδηγών αλλά και κατοίκων του οικισμού του Παληού.