Φιλοζωικό Σωματείο Καβάλας «Αίσωπος»: Περισσεύουν στην πόλη οι δηλώσεις φιλοζωίας, αλλά όχι οι πράξεις

Το Σωματείο θέτει ερωτηματικά για την απουσία γνωστών φιλόζωων της πόλης από τη δράση υιοθεσίας μικρών γατιών που πραγματοποίησε-Διαβάστε πως μπορείτε να ενισχύσετε τη δράση του Σωματείου που κάνει έκκληση για βοήθεια

«Ο χρόνος που περνάς με τις γάτες δεν πάει ποτέ χαμένος» έλεγε ο Φρόιντ. Ωστόσο στην Καβάλα φαίνεται ότι ο χρόνος των φιλόζωων είναι πάντα… πολύτιμος και δεν περισσεύει διάθεση-και χρόνος-για πράξεις, σε αντίθεση με τις δηλώσεις φιλοζωίας, όπως προκύπτει από το γεγονός ότι δεν έγινε ούτε μια υιοθεσία μιας μικρής γάτας κατά την εκδήλωση που είχε οργανώσει το Φιλοζωικό Σωματείο Καβάλας «Αίσωπος».

Τα μέλη του Σωματείου διερωτώνται για την απουσία γνωστών φιλόζωων της πόλης από την εκδήλωση, ενώ απευθύνουν έκκληση για βοήθεια στο έργο τους είτε με εθελοντική δράση είτε οικονομικά, ειδάλλως «το όραμα που έχει ο κάθε ένας χωριστά (αυτό του να μην υπάρχουν πια αδέσποτα) δε θα μπορέσει να γίνει ποτέ πραγματικότητα», όπως αναφέρει η σχετική τους ανακοίνωση.

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση του Σωματείου

Το Σάββατο, 3 Ιουνίου 2017, το Φιλοζωικό Σωματείο Καβάλας «Αίσωπος» πραγματοποίησε μια ημέρα υιοθεσίας γάτας. Από τις 9 το πρωί ως λίγο πριν τις 3 το μεσημέρι μέλη του Σωματείου ήταν στην Πλατεία Καπνεργάτη της Καβάλα.

14 μικρά γατιά ηλικίας 3 εβδομάδων ως 4 μηνών ήταν εκεί και διαθέσιμα προς υιοθεσία. Όλα αυτά τα γατάκια φιλοξενούνται από μέλη του Σωματείου ή άλλους εθελοντές. Κάποια φιλοξενούνται στο κτηνιατρείο της κυρίας Χριστοφόρου.

Το Σωματείο θέλει αρχικά να ευχαριστήσει τον κ. Μπόνια ο οποίος έδωσε την άδεια για να μπορέσουμε να μεταφέρουμε τα γατάκια στην πλατεία. Στη συνέχεια θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους ανθρώπους που πέρασαν και άφησαν κάποια χρήματα στον κουμπαρά μας. Η κάθε βοήθεια είναι πολύτιμη για τα ζώα ειδικά αυτή την περίοδο που το Σωματείο αντιμετωπίζει πολλά οικονομικά προβλήματα. Ευχαριστούμε και τους ανθρώπους που ήρθαν και κουβέντιασαν μαζί μας. Τα λίγα ενεργά μέλη του Σωματείου έδωσαν το «παρών» και χωρίς αυτούς η εκδήλωση αυτή δε θα μπορούσε να γίνει. Η μητέρα της κτηνιάτρου κ. Χριστοφόρου για άλλη μια φορά ενίσχυσε τον κουμπαρά μας. Η Νατάσα, υπάλληλος της κ. Χριστοφόρου ήταν μαζί μας σχεδόν όλο το πρωί.

Δυστυχώς δεν προέκυψε καμία υιοθεσία γάτας από τη εκδήλωση. Μια προσωρινή φιλοξενία μόνο και ευχαριστούμε την Αλίκη, μέλος του Σωματείου μας, που προσφέρθηκε για αυτήν. Μπορεί να μην έγινε κάποια υιοθεσία την ημέρα αυτή όμως το ότι ο κόσμος μπορούσε να έρθει, να δει και να χαϊδέψει κάποια γατάκια είναι σίγουρα ένα μικρό θετικό βήμα. Ελπίζουμε να πραγματοποιηθούν υιοθεσίες στην επόμενη παρόμοια ημέρα που θα οργανώσουμε. Εάν ενδιαφέρεστε για κάποιο από τα γατάκια επικοινωνήστε μαζί μας.

Αυτό που περισσότερο μας στεναχώρησε από την ημέρα αυτή ήταν η απουσία γνωστών φιλόζωων της πόλης. Ενώ ήρθαν και μας συνάντησαν κάποιοι άνθρωποι που έχουν ήδη ζώα, οι περισσότεροι φιλόζωοι της πόλης δεν ήρθαν να σταθούν δίπλα μας. Τα αδέσποτα ή κακοποιημένα ζώα της Καβάλας είναι πολλά και έχουν πολλές ανάγκες. Το Φιλοζωικό Σωματείο αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα και έχει έλλειψη από εθελοντές. Τα λίγα ενεργά μέλη του Σωματείου, που είναι όλοι τους εθελοντές, είναι αδύνατο να μπορέσουν για πολύ καιρό ακόμα να προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τα πάρα πολλά περιστατικά για τα οποία καλούνται να κάνουν κάτι.

Ταυτόχρονα, είναι ανάγκη να δημιουργούνται δράσεις όπως ημέρες υιοθεσιών, εκπαιδευτικές ενημερώσεις και διάφορες άλλες δράσεις μέσω των οποίων θα αναπτυχθεί περισσότερο η φιλοζωία στον Έλληνα. Εάν όλοι οι φιλόζωοι της πόλης δεν ενωθούν κάτω από μια στέγη τότε το όραμα που έχει ο κάθε ένας χωριστά (αυτό του να μην υπάρχουν πια αδέσποτα) δε θα μπορέσει να γίνει ποτέ πραγματικότητα. Μόνο ενωμένοι μπορούμε να είμαστε ισχυροί.

Καλούμε όλους τους φιλόζωους της πόλης να έρθουν κοντά μας για να μπορέσουμε οργανωμένα και δυνατά να αντιμετωπίσουμε όλες τις ανάγκες των ζώων και να κάνουμε την Καβάλα την πρώτη πόλη στην Ελλάδα που δεν θα έχει αδέσποτα. Εξάλλου όλοι μας αυτό δεν θα θέλαμε;

Καλούμε όλους τους Καβαλιώτες να βοηθήσουν στο έργο μας στηρίζοντάς μας οικονομικά. Μπορείτε να συνεισφέρετε μέσω του τραπεζικού μας λογαριασμού με τα παρακάτω στοιχεία:

Τράπεζα Αττικής-Υποκατάστημα Καβάλας
Φιλοζωικό Σωματείο «ΑΙΣΩΠΟΣ»
Αριθμός Λογαριασμού: 84942065
IBAN: GR 120 160 566 000 000 00 849 420 65

Σε διάφορα μαγαζιά της πόλης της Καβάλας υπάρχουν κουμπαράδες του Σωματείου και μπορείτε να τοποθετείτε τη δωρεά σας εκεί.

Σταθείτε κοντά μας και κοντά στα αδέσποτα της πόλης. Γίνετε εθελοντές κοντά μας. Χωρίς εσάς δίπλα μας το έργο του Σωματείου θα γίνει αδύνατο.