Σύλλογος ΠΝΟΗ: 16 χρόνια προσφοράς στην κοινωνία της Καβάλας

Το βράδυ της Δευτέρας 12 Μαΐου 2017 στο κινηματοθέατρο ΟΣΚΑΡ ο Σύλλογος έχει ετοιμάσει μια μεγάλη γιορτή ως ελάχιστο «ευχαριστώ» προς όλους όσοι τον στήριξαν όλα αυτά τα χρόνια

Ο Σύλλογος για το Παιδί και την Οικογένεια ΠΝΟΗ, τιμώντας τα 16 χρόνια από την ημέρα που δημιουργήθηκε, διοργανώνει το βράδυ της Δευτέρας 12 Ιουνίου 2017 στις 20:00 στο κινηματοθέατρο ΟΣΚΑΡ εκδήλωση με θέμα «16 χρόνια δίπλα στο παιδί και την οικογένεια και συνεχίζουμε…», ενώ την εκδήλωση θα πλαισιώσει η Χορωδία που διευθύνει ο κ. Κατιώνης με την ονομασία «ΠΡΟ-ΝΟΜΙΟΝ».

Η πρόεδρος της ΠΝΟΗΣ Ιωάννα Χατζηβαρύτη, τόνισε κατά τη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε από τα γραφεία του Συλλόγου την Πέμπτη 8 Ιουνίου 2017 ότι η εκδήλωση είναι υποχρέωση και τιμή του Συλλόγου απέναντι στους πρωτεργάτες και όσους είχαν την ιδέα για να δημιουργηθεί πριν από 16 χρόνια και για όλα τα μέλη του, που είτε υποστηρικτικά είτε με φυσική παρουσία έχουν ενστερνιστεί τους σκοπούς του Συλλόγου και προσφέρουν αμισθί το έργο τους, γιατί διακατέχονται από την φλόγα του εθελοντισμού και τη διάθεση για αλληλεγγύη.

Αναφερόμενη σ’ αυτή καθαυτή την εκδήλωση, δήλωσε ότι «είναι ένα πρόγραμμα μικτό, όπου θα παρουσιαστούν αρχικά τα πεπραγμένα της ΠΝΟΗΣ, το οδοιπορικό της, με φωτογραφικό υλικό και διαφάνειες που θα προβάλλονται καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης και στο δεύτερο μέρος θα έχουμε την χαρά να φιλοξενήσουμε τη Χορωδία του Κώστα Κατιώνη που προσφέρθηκαν εδώ και πολύ καιρό να μας βοηθήσουν σε όποια εκδήλωση κάνουμε.

»Ήρθε λοιπόν τώρα το πλήρωμα του χρόνου να κάνουμε αυτή την γιορτή και να ψυχαγωγηθούμε. Όλα αυτά που συνέβησαν με την ίδρυση του Συλλόγου και τον μετάλλαξαν στην συνέχεια, είναι κομβικά σημεία που έγιναν και σε συνάρτηση με τα γεγονότα της πατρίδας μας. Δεν πιστεύαμε ποτέ ότι θα αντιμετωπίζαμε ακραία φαινόμενα φτώχειας από το 2007 και μετά. Το 2001 οι άνθρωποι που συνέστησαν τον Σύλλογο «ΠΝΟΗ» ήταν οι ψυχοθεραπευτές του «ΠΡΑΞΙΣ», οι λογοθεραπευτές, οι εργοθεραπευτές, ο Σταύρος Γιαννουλίδης, ο κ. Τσακιρίδης, άνθρωποι με επιστημονική κατάρτιση για την αντιμετώπιση των παιδιών με ψυχικά προβλήματα, ειδικές δεξιότητες και αναπηρίες.

»Ήταν ένα μεγάλο βοήθημα για τους γονείς αυτών των παιδιών. Αργότερα όμως πιστέψαμε ότι δεν έπρεπε να είναι τόσο περιορισμένη η ακτίνα δράσης μας και έτσι συμπεριλάβαμε όλα τα παιδιά της πόλης μας με συμβουλευτικές δράσεις γονέων, σχολές γονέων, ψυχαγωγικές δράσεις, πιέσεις στα Υπουργεία να γίνουν τα τμήματα ένταξης, γιατί μπορεί να φαίνεται ένας φορέας ότι κάνει τρεις-τέσσερις εκδηλώσεις το χρόνο, όμως η έντονη καθημερινότητα που αγγίζει τα προβλήματά τους είναι εξαιρετικά μεγάλη για να δοθούν οι πρέπουσες λύσεις.

»Περιμένουμε τη Δευτέρα στο κινηματοθέατρο ΟΣΚΑΡ τους συλλόγους της πόλης, τους φορείς που έχουμε συνεργαστεί και έχουμε αλληλοεκτίμηση. Με μεγάλη χαρά θα δεχτούμε και τους νέους εθελοντές από τα σχολεία, τα φροντιστήρια και όλους όσοι θέλουν να βοηθήσουν τη δουλειά του Συλλόγου διαθέτοντας τον ελεύθερο χρόνο τους και κάποιες ειδικές γνώσεις για να βοηθήσουν στους στόχους μας».